Тами Манис и до днес помни деня, в който за последно подстригва косата си - 9 февруари 1990 г. Него тя счита за рождения ден на своя мълет - провокативната деветдесетарска прическа, която ѝ носи Рекорд на Гинес.

Ерин Ханикут - жената с най-дългата брада в света според Рекордите на Гинес

Коя е жената с най-дългата брада

Ерин Ханикут губи крак и зрение, но не и силния си дух

58-годишната американка от Тенеси разказва, че е започнала да пуска косата си, след като е видяла клипа към песента "Voices Carry" на Til Tuesday, в който е харесала ефектната прическа на певицата. След това отива, за да се подстриже по същия начин и въпреки че фризьорът ѝ казва, че така не ѝ отива, Тами запазва мълета си.

И благодарение на всички години, в които го поддържа, тя е призната от Рекордите на Гинес за жената с най-дългия мълет - цели 172.72 см или горе-долу с височината на човек.

Американката споделя, че се гордее с прическата си и не крие, че заради нея често попада в темите за разговор на семейството и приятелите си. А дори и непознатите, веднъж видели колко дълга е косата ѝ, помнят Тами и до днес . "Има хора, които ме разпознават след 20 години, защото съм запазила същата прическа", споделя още тя.

За дългата си и гъста коса Тами може да благодари най-вече на добрите си гени, но това изобщо не означава, че пренебрегва грижата за нея. Рекордьорката издава, че ползва шампоан и балсам с арганово масло, който ѝ помага да си прави плитка по-лесно. В ежедневието си всъщност носи косата си сплетена, тъй като заради дължината ѝ (която е повече от височината на Тами) ѝ е по-удобно.

Но тъй като американката се гордее с мълета си и го смята за наистина ефектен, вече се е явявала на състезания като US Mullet Championships. В него всяка година се включват над 1000 участници, а миналата Тами завършва на второ място и си спечелва награда от 300 долара, пише в сайта на Рекордите на Гинес.

Скоро след това обаче Рекордите откриват своя категория за най-дълъг мълет и американката не се поколебава да кандидатства. За да документира дължината на косата си, я снима, а след няколко разговора с представител на Рекордите, е организирана и професионална фотосесия.

Тами Манис разбира, че официално е избрана за жената с най-дълъг мълет в света, чак когато получава пратка пред дома си. След като я разопакова, в ръцете си вече държи отличието от Рекордите на Гинес.

Саманта Рамсдел - жената с най-голямата уста според Рекордите на Гинес

Коя е жената с най-голямата уста според Рекордите на Гинес

В устата си може да побере дори цяла ябълка

"Когато го отворих, си помислих: "Това е невероятно", споделя развълнувано Тами.