В спорта не е особено лесно да се подобряват рекорди, защото те вече са били поставени от някои адски добри атлети. Същото е положението и в NBA.

Стеф Къри и как баскетболистът отбеляза 105 тройки на тренировка

Как се вкарват 105 тройки за 5 минути

Дами и господа, Стеф Къри

Рекорди има много, но повечето изглеждат недостижими. Точно недостижим ни се струваше и рекордът на Рей Алън за най-много отбелязани тройки в кариерата - 2973. Всеки, който гледа баскетбол и се интересува от играта знае, че това са страшно много вкарани тройки и кой знае колко още неуспешни опита.

Но рекордът на Алън падна, защото Стеф Къри направо го помете. Преди мача на Голдън Стейт Уориърс с Ню Йорк Никс на Къри му трябваха едва два точни изстрела за три точки, за да подобри постижението на легендата.

И му бяха необходими около пет минути игра, за да запише името си в историята на NBA със златни букви. В последните секунди на мача с Индиана Пейсърс баскетболистът пропусна тройка, която щеше да изравни рекорда и сега на всички беше ясно, че нищо не може да го спре.

Карим Абдул-Джабар, Леброн Джеймс и възмущението му от танца на Краля

Легендата, която нападна Краля

Карим Абдул-Джабар не е доволен от поведението на Леброн Джеймс

Затова и самият Рей Алън присъстваше в Madison Square Garden и поздрави Стеф Къри след историческия му рекорд. Самия Алън каза преди мача, че Къри е на свое собствено ниво, което е изградил сам за себе си.

А постижението на Стеф е още по-впечатляващо, защото според Yahoo! Sports е подобрил рекорда, като е изиграл 789 мача в NBA, докато Рей Алън има общо 1300. Което означава, че ако гардът на Голдън Стейт е здрав, пред него има още доста мачове и може да превърне този рекорд в недостижим.

В крайна сметка Голдън Стейт победиха Никс, но дори това да не се беше случило, празненства със сигурност щеше да има.