Един от най-обсъжданите филми на тазгодишния фестивал в Кан е "Стажантът" на Али Абаси. Той проследява възхода на Доналд Тръмп през 80-те, но не по-малка роля в историята има съпругата му Ивана Тръмп.

Предателства, пари, изнасилване - “Стажантът” с Мария Бакалова разбуни духовете в Кан

Предателства, пари, изнасилване - “Стажантът” с Мария Бакалова разбуни духовете в Кан

Първи отзиви за филма

В ролята на родената в Чехословакия Ивана е Мария Бакалова. Българската актриса уверено се настанява сред големите имена на Холивуд, което няма как да не ни радва. По повод "Стажантът" 27-годишната бургазлийка дава интервю за Deadline.

"Надявам се да съм изиграла Ивана с уважение и достойнство, защото всичко, което научих за нея, ме вдъхнови и съм благодарна, че имах шанса да я опозная", казва Бакалова. Няма как да не бъде попитана и за най-противоречивата сцена в "Стажантът" - онази, в която Доналд Тръмп изнасилва съпругата си.

Снимка 666262

Източник: GettyImages

Без да категоризира с тази дума сцената, Мария пояснява, че снимането й не е било трудно. "Имаше координатор по интимните сцени, който беше страхотен", казва тя. "Там беше и Али (режисьорът Али Абаси - б.а.), който е правил доста тежки сцени, ако сте гледали последния му филм Holy Spider."

"Трябва да уточня, че се чувствах в безопасност и в добри ръце, докато я снимахме. Защото вярвам на Али, вярвам на екипа, че всичко ще е направено добре и спокойно. Освен това и Себастиан (Себастиан Стан, който играе Доналд Тръмп - б.а.) е страхотен."

Себастиан Стан, Али Абаси и Бакалова в Кан

Източник: GettyImages

Себастиан Стан, Али Абаси и Бакалова в Кан

Мария Бакалова нарича въпросната сцена "кинаджийка" и уточнява, че тя е важна за това накъде се развиват персонажите след това. "Какво е да си жена, преживяла тези обстоятелства, как си стъпваш отново на краката? Как това променя фокуса на живота ти в бъдеще? Защото, каквото и да става, утре слънцето отново изгрява и просто трябва да намериш начин да оцелееш и да продължиш нататък."

анкета

Ще гледате ли „Стажантът“ с Мария Бакалова като Ивана Тръмп?

Виж резултати

Да, нямам търпение 41.9%

Не, не ме интересува 37.5%

Гледам всичко с Мария Бакалова 6.4%

Само ако го пуснат в стрийминг платформите 14.2%

"Стажантът" на Али Абаси с Мария Бакалова като Ивана Тръмп и Себастиан Стан като Доналд Тръмп за момента няма обявена премиерна дата.