Годината започна изключително добре за Григор Димитров, като най-добрият ни тенисист спечели турнира в Бризбейн, Австралия, а след това се представи достойно и на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open.

Защо Григор Димитров се върна в България

Жената, заради която Григор Димитров се върна в България

И по още една причина

След толкова много мачове в рамките само на един месец бе ред и на почивка. От профила на Григор Димитров в Instagram знаем, че през последните няколко дни той е в България, като е посетил родния си град Хасково, разбира се.

Покрай прибирането си Димитров даде и интервю за bTV, в което говори за най-различни теми, а една от тях бе тенисът, разбира се. Най-добрият български тенисист казва, че много неща определят това кой ще излезе победител от даден мач.

Не само психологическата настройка и издържливост са важни, но и много други фактори като опит например. "Прекалено много фактори са, за да посоча само един." Григор Димитров смята, че сега е по-добър и зрял тенисист, отколкото е бил през 2017 г., когато дойде и последната му титла.

Колкото до работата си с Дани Валверду, тенисистът казва, че двамата са изключително силни характери и много често си казват нещата такива, каквито са. А на последните турнири не е бил до него, защото е имал лични причини, но българинът казва, че през следващите няколко ще е до него и ще го напътства.

Една от големите мечти на Григор Димитров в кариерата му - спечелване на турнир от Големия шлем, остава жива. "Не знаеш какво ще се случи. Докато имаш ракета в ръката, имаш шанс. Не иска да отписвам тази мечта, защото тя е може би една от мечтите, които ме карат да се подобрявам, да се трудя, да влагам още по-големи усилия."

Григор Димитров и новата секси фотосесия на тенисиста

Кой съблече Григор Димитров

Така искаме да го виждаме по-често

Димитров смята, че в момента прави нещата на много по-високото и професионално ниво от преди и една от причините е, че е по-близо до края на кариерата си.