Всеки е чувал за Дъмбо: анимационният слон, чиито уши са толкова големи, че е подиграван от връстниците си и принуден да изпълнява жестоки циркови номера.

Дъмбо вече не е единственото животно, постигнало слава с дългите си уши. Нека се запознаем не с анимационен герой, а с истинско животно със забележителни уши. Това е Симба - козата от Карачи, Пакистан, чиито две уши са с размери 54 см всяко.

И изглежда, че времената са се променили. Вместо присмех, козлето се превърна в световна звезда: печели конкурси за красота и живее като принц.

Снимка 580384

Източник: стопкадър видео YouTube / Dynamic Feed

Развъдчикът на Симба, Мохамад Хасан Нарехо, казва пред агенция AFP, че дори се е обърнал към Световните рекорди на Гинес, за да регистрира животното като "Най-голямата коза на всички времена" в света.

Понастоящем изглежда не съществува категория за "коза с най-дълги уши", така че не е ясно дали ушите на Симба наистина са рекордьори.

Снимка 580385

Източник: стопкадър видео YouTube / Dynamic Feed

Независимо дали е козата с най-дълги уши в света или не, Симба вече се превърна в знаменитост в социалните мрежи в Пакистан, след като започнаха да циркулират снимки на неговите поразителни уши.

Но освен че тласка Симба към славата, да се родиш с толкова дълги уши представлява уникално предизвикателство само по себе си.

Например фактът, че ушите му представляват опасност от спъване. За да предотврати злополука, г-н Нарехо често прибягва до сгъване на ушите на Симба около гърба му, а също така проектира носещ колан, който да върши същата работа.

В крайна сметка собственикът на Симба има много амбициозни планове. Той иска да отгледа Симба и да го използва ( в добрия смисъл на думата), за да рекламира имиджа на Пакистан като световен лидер в отглеждането на кози.

ТобиКийт, чихуахуа, рекорд на Гинес и колко е старо най-старото куче в света

Колко старо е най-старото куче в света

Изненадващо възрастно за породата си

"Пакистанското име на Симба трябва да обиколи целия свят", категоричен е Мохамед Нарехо.