Костенурките са супер сладки създания и се съмняваме, че има човек, който при вида на някоя от тях да не поиска да я погледа или погали.

Златист лъвски тамарин, капако, галапагоските костенурки и животните, спасени от изчезване

Животните, спасени от изчезване

Когато хората могат да са и от полза

Заради бавния си метаболизъм тези животни живеят много по-дълго от други и като цяло са доста предвидими. Не само защото се движат като... костенурки, но и защото за навиците и инстинктите им се знае почти всичко.

Но една гигантска костенурка на един от Сейшелските острови успя да изненада всички. Във видео, разпространено от Cambridge University, се вижда как костенурка, която е вегетарианец, напада и изяжда малка птица.

Снимка 455800

Източник: iStock

Според доктор Джъстин Гърлак, който е сред изследователите в музея по зоология към Cambridge University, костенурката се е движела с нормалните си темпове и цялото нападение е отнело около седем минути.

Според учения, това необичайно поведение се дължи на променящите се условия на острова и има голяма вероятност подобни сцени да са се случвали и преди, но едва сега са документирани за първи път.

Интересното е, че видеото е заснето през юли 2020 г., но добива популярност съвсем наскоро. Въпреки това вече са започнали научни изследвания по въпроса, пише Fox News.