Българската рок група SEVI е на сцена вече цели 14 години. И това лято бандата, която от известно време насам е в състав Светлана Близнакова, Рали Велинов, Петър Петров и Stone Angel, имаше няколко концертни участия и у нас, и в чужбина.

SEVI - българската рок група, свирила с Hollywood Vampires на Джони Деп и Алис Купър

Българската рок група, впечатлила Алис Купър, Джони Деп, Europe и Nightwish

Пътят на SEVI до работата с големите имена в музиката

Не бихме пропуснали обаче да споменем също, че миналата година подгряха концерта на групата на Джони Деп и Алис Купър - Hollywood Vampires, с невероятен заряд. Родната банда е откривала концертите и на други звезди, като Том Кийфър и музикантите от Europe, Nightwish и Evanescence. Освен това е била част (и продължава да бъде) от програмата на най-големите фестивали в страната.

Освен че често можем да ги чуем на сцена, SEVI са продуктивни и в звукозаписното студио. Откакто през 2012 г. издават дебютния си албум What Lies Beyond, са записали още три албума, като Genesis - четвъртият и последен засега, е от миналата година.

А "World That Doesn't Fit" - едно от парчетата в него, научаваме, че е в списъка за разглеждани за номинация за престижната награда Грами. То попада в категорията "Най-добро алтернативно изпълнение", а вълнуващата новина SEVI са споделили в социалните си мрежи.

"Скъпи приятели, горди сме да съобщим, че бяхме уведомени от членове на комитета за Грами, че сме предвидени за номинация за нашия сингъл "World That Doesn't Fit" в категория "Най-добро алтернативно изпълнение". Не можем да бъдем по-щастливи и по-горди! Стискайте палци. Ще ви държим в течение!"

От колеги в офиса до колеги на музикалната сцена - каква е тайната на група ALI

От колеги в офиса до колеги на музикалната сцена - каква е тайната на група ALI

Али Абдала и Петар Шварц за българската музика, за пътя на прохождащите банди и за еволюцията в творчеството на ALI

Докато на нас ни остава да се надяваме SEVI да получат номинация в своята категория, следващи новини можем да очакваме чак на 8 октомври. Тогава предстои да бъдат обявени всички номинирани за наградите Грами.