Първият месец на новата 2022 г. започна с новината, че премиерата на "Морбиус", който трябваше да гледаме този месец, отново беше отложена. Все пак имаме няколко повода да посетим киносалоните.

"Морбиус", Morbius, Джаред Лето и поредното отлагане на премиерата на филма заради омикрон

Омикрон спря и Морбиус

Премиерата на филма се отлага

"355"

Топсекретно ново оръжие попада в грешните ръце, а агентката на ЦРУ Мейс Браун (Джесика Частейн) трябва да го върне преди да е станало късно. Няма как обаче да го направи без помощта на служителката на немските тайни служби Мари (Даян Крюгер), компютърната специалистка Хадиджа (Лупита Нионго) и колумбийската психоложка Грасиела (Пенелопе Крус).

Мисията им ги води от Франция в Мароко и Китай, където пък попадат в полезрението на мистериозната Лин Ми (Фан Бин Бин).

От 7 януари по кината

"Човекът, който продаде кожата си"

Сам Али е млад бежанец от Сирия, който търси начин да стигне до Западна Европа, където е избягала любимата му. Намира необичаен начин да го направи - позволява на известен съвременен художник да татуира гърба му и така да се превърне в живо произведение на изкуството, което да пътува свободно по света. Свободата му обаче идва на определена цена. Филмът на тунизийската режисьорка Каутер Бен Хания е с участието на Моника Белучи.

От 7 януари по кината

"Писък"

Минали са 25 години от поредицата брутални убийства, ужасили жителите на малкото градче Уудсбъро. И ето че Гоустфейс се завръща и отново е на лов за тийнейджъри.

Завръщат се обаче и Сидни Прескот (Нев Кембъл), Гейл Уедърс (Кортни Кокс) и Дюи Райли (Дейвид Аркет), които ще се опитат да разгадаят мистерията и да спасят младежите, които са оцелели от сблъсъка си с Гоустфейс.

От 14 януари по кината

"Улицата на кошмарите"

Новият филм на Гийермо дел Торо е екранизация по трилъра на Уилям Грешъм Nightmare Alley от 1946 г. В главните роли са Брадли Купър като Стантън Карлайл - някога цирков артист, който е използвал уменията си от цирка, за да стане звезда на нощните клубове с "умението" си да чете мисли, както и Кейт Бланшет като Лилит Ритър, която решава да стане част от измамния му бизнес. Ще видим още Уилем Дефо, Руни Мара, Рон Пърлман, Тони Колет.

От 21 януари по кината

"Сърцето на машината"

Дългоочакваният нов филм на Мартин Макариев най-после ще види голям екран в края на януари. Заснет изцяло за кино с 4К и HDR, той е вдъхновен от действителни събития от 70-те години на миналия век.

В центъра на историята са група затворници, осъдени на принудителен труд в стругарски цех в Кремиковци. Един необичаен ден ще преобърне съдбите им и ще постави на изпитание морала и разбиранията им за живота. В главните роли са Христо Шопов, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Александър Сано, Христо Петков, Игор Ангелов.

От 28 януари по кината