Живеем в свят, в който мъжете отдавна не са тези, които единствени се грижат за прехраната у дома, а жените - покорните домакини, които се въртят между печката и детското креватче.

И докато за някои еманципацията е все така неприемлива и недопустима, то има и други, и то мъже, които не виждат нищо лошо в това жената до тях да прави успешна кариера, било то и за сметка на тяхната.

Точно този труден избор и саможертва прави Рубин Ритър - изпълнителният директор на големия европейски ритейлър Zalando. 38-годишният германец е част от компанията от 2010 г. и е дал своя съществен принос за превръщането й от малък стартъп в бизнес с повече от 14 хиляди служители и с печалба за миналата година от 121 милиона долара.

На срещата на борда на директорите през май 2021 г. обаче, той ще подаде своята оставка. Причините са две - че със съпругата му са с очакване на второто си дете и защото е решил, че на този етап нейната кариера като съдия е по-важна от неговата.

"Съпругата ми и аз стигнахме до съгласие, че през следващите години нейните професионални амбиции трябват да бъдат наш приоритет", написа Ритър в официалното си изявление. Самият той пък ще развива своите интереси отвъд компанията, в която работи вече десетилетие, предава Daily Mail.

Мъжете, жените и разликите в съня между половете

Кой спи по-добре - мъжете или жените

Един въпрос - няколко отговора

Това решение на Ритър със сигурност ще бъде приветствано с одобрение от много дами. Мнозина обаче и няма да успеят да го разберат, защото Германия е една от страните с най-голяма разлика във възнаграждението между мъжете и жените - около 20%, която се дължи най-вече на факта, че повечето дами работят почасово, за да могат да се грижат и за децата си.