Раста е името на бяло швейцарско овчарско куче с над 326 000 последователи в Instagram. Благодарение на него всички те могат да разглеждат природните забележителности на Швейцария.

Всеки ден Раста и неговата собственичка Силвия Мишел тръгват към нова цел – близкия водопад, езеро или възвишение в планината. Точно така заедно те обикалят красиви кътчета от Швейцария с часове. И всеки път Мишел носи със себе си фотоапарата, за да прави снимки и видеоклипове на Раста.

"Гледаме наляво, гледаме надясно, гледаме нагоре. Навсякъде е толкова красиво", разказва жената пред Insider.

View this post on Instagram

on

Силвия Мишел е професионален фотограф. Започва да снима разходките с любимото си куче Раста през 2014 г. По време на социалната изолация, когато по-голямата част от света остава вкъщи, видеоклиповете на Раста се превръщат в начин хората да избягат от ежедневието и да пътуват виртуално до Бернските Алпи - област, известна още като Бернски Обелланд.

View this post on Instagram

on

"Хората са много благодарни, че им показваме нещо красиво", казва Мишел.

Но правенето на видеоклипове и снимки на Раста помага и на самата нея да се справя със социалната изолация заради пандемията.

View this post on Instagram

on

Силвия Мишел и Раста обикалят Швейцария от 6.5 години, най-вече планините, където Раста не само че познава пътя много добре, но и знае как да се представи пред камерата.

И понеже някои от последователите им в Instagram мислят, че жената би рискувала живота на кучето само заради някоя снимка, Силвия Мишел ги уверява, че Раста е всичко за нея и не би направила нещо подобно.