Още когато се появи новината за продължение на "Гладиатор" - цели 23 години след оригиналния филм с Ръсел Кроу и Хоакин Финикс, феновете и кино средите нямаха търпение да видят какво ново ще ни поднесе Ридли Скот.

Педро Паскал - поредното звездно име в продължението на "Гладиатор"

От The Last of Us до "Гладиатор"

Педро Паскал заменя зомбитата

И макар снимачният процес вече да е започнал край град Уарзазат, Мароко, за момента не се знае почти нищо за сюжета. Точно оттам идва и новината за инцидент, при който са пострадали шест човека от екипа на продукцията.

"По време на снимките на поредица от каскади на снимачната площадка на продължението на "Гладиатор", се случи инцидент, по време на който няколко членове на екипа получиха наранявания, които не застрашават живота им", се казва в официалното изявление на Paramount Pictures, цитирано от Variety.

Става дума за инцидент с огън, при който четирима от пострадалите са били откарани в болница. Източник на The Sun споделя, че голяма огнена топка е излетяла неконтролирана, като по пътя си е минала през пострадалите. От актьорския състав няма засегнати.

В продължението на "Гладиатор" участват Пол Мескал, Педро Паскал, Дензъл Уошингтън, Кони Нилсен, Бари Кугън, Джимон Хонсу. Премиерата се очаква да бъде на 22 ноември 2024 г.