Минаха почти четири месеца от смъртта на Халина Хътчинс - операторката, застреляна по време на снимките на Rust, филма с Алек Болдуин. Преди ден семейството й най-после реши официално да заведе дело по случая.

Снимка 563053

Източник: GettyImages

Близките на Халина обвиняват актьора, както и продуцентите на филма, в безотговорност и спестяване на разходи - комбинация, довела до фаталния инцидент.

Хатчинс беше простреляна на 21 октомври 2021 г. в Санта Фе, докато се е подготвяла за заснемане на сцена. Пистолетът, с който е убита, е бил в ръцете на Алек Болдуин макар актьорът няколко пъти да каза, че не е стрелял.

Операторката е простреляна в гърдите, като куршумът я пронизва и се спира в рамото на режисьора Джоел Суза. Хътчинс е откарана в болница в Албурърки, където умира малко по-късно. Със съпруга й Матю Хътчинс имат деветгодишен син.

Серж Светной, Алек Болдуин, смъртта на Халина Хътчинс и делото, което той заведе

Неприятностите за Алек Болдуин се задълбочават

Срещу актьора вече има заведено дело

Делото, което е заведено в Ню Мексико, се позовава на няколко съобщения и имейла от асистент-оператора Лейн Лупър за нередности по време на снимките. В документите също така се казва, че Алек Болдуин е нарушил много от правилата за безопасност при работа с оръжия.