Смъртта на Джордж Флойд повдигна много въпроси, а ограничаването на правомощията на полицията в Америка при арест и намаляване на финансирането ѝ са част от конкретните исканията на общостта след трагичните събития.

Натали Портман, смъртта на Джордж Флойд, #defundthepolice, полицейското насилие и как актрисата си е променила мнението за полицията

Какво мисли Натали Портман за полицията

Актрисата променя гледната си точка

Основното, което подпали протестите, е расизмът, за който мнозина смятат, че е в основата на много подобни на този с Флойд смъртни случаи. Именно поради тази причина протестиращите срещнаха и толкова голяма подкрепа по целия свят. Цял куп актьори и известни личности също застанаха до тях - някой виртуално, а други се включиха в самите протести.

Подкрепата си изказаха и много индийски актьори, сред които Диша Патани и Приянка Чопра. Хората в социалните мрежи обаче не са били много благосклонни към тях...

Снимка 467331

Източник: Instagram/priyankachopra

Според NBC, двете актриси са били критикувани за това, че подкрепят протестиращите и застават срещу расизма, а преди време са участвали в реклами на избелващи кремове за лице.

Тези, които нападат Чопра и Патани, смятат, че поведението им е лицемерно и в същото време не обръщат внимание на значими проблеми и социални конфликти в родната им Индия.