Кадрите от ареста на Джордж Флойд, който доведе и до неговата смърт, буквално разтърсиха не само Америка, но и целия свят.

Майкъл Дожрдан, смъртта на Джордж Флойд и за какво Въздушния дарява 100 милиона долара

За какво Майкъл Дожрдан дарява 100 милиона долара

Голямото сърце на легендата

Това накара хиляди хора в различни точки на света да излязат по улиците, за да протестират против расизма и полицейското насилие.

Специално в Америка протестиращите искат финансирането на полицията да бъде намалено, а спестените пари да отиват за развитието на различни организации, които се борят с бедността например.

Оскари 2020, Натали Портман, Роуз МакГоуън и критиката, която отнесе актрисата

Критиката, която Натали Портман отнесе

Наметалото на раздора

В социалните мрежи дори има хаштаг - #defundthepolice. А от профила на Натали Портман разбираме и какво мисли тя за искането парите за полицията да бъдат намалени.

Актрисата пише, че първоначално тази идея я е изплашила, защото полицията винаги я е карала да се чувства защитена. Сега обаче осъзнава, че това е част от привилегиите ѝ на бяла жена. Докато за афроамериканското общество полицията е свързвана с терор.

MTV, Comedy Central, VH1, Nickelodeon и телевизиите, които прекъснаха програмите си в подкрепа на Джордж Флойд

Телевизиите, които не предаваха нищо за 8.46 минути

Когато и телевизиите са съпричастни със случващото се

Натали Портман пише още, че случаят с Джордж Флойд не е изолиран, защото полицията е на шесто място при причинителите на смърт в афроамериканското общество.