Има причина малките животни да ни се струват най-сладки. Те са просто очарователни и в повечето случаи толкова пухкави, че няма как да не ни се прииска да ги гушкаме непрекъснато.

Фула - островът на понитата

Островът, на който има повече понита, отколкото хора

Най-отдалеченият обитаван остров на територията на Великобритания

Точно това не бихме се въздържали да направим, ако най-малкото пони в света беше по родните ни ширини. То обаче се е родило и расте във Великобритания, сега тежи едва около 35 килограма, на височина дори няма и 60 см и се казва Пумукел, пише Reuters.

Собственичката му Карола Вайдеман споделя, че вече е свързала с Рекордите на Гинес, откъдето са ѝ отговорили, че коне и понита могат да кандидатстват, стига да са навършили четиригодишна възраст.

Това означава, че Пумукел ще трябва да порасне още малко, като собственичката ѝ обаче се надява, че на тегло и ръст и няма да става по-голяма, за да може все пак да влезе в Книгата на световните рекорди на Гинес.

"Капризите на природата", казва още Карола Вайдеман за понито си и с това си обяснява, че както хората с нормален ръст могат да раждат ниски хора, така и животните могат да дават живот на малки, които така и да не пораснат до нормални размери.

ТобиКийт, чихуахуа, рекорд на Гинес и колко е старо най-старото куче в света

Колко старо е най-старото куче в света

Изненадващо възрастно за породата си

Точно това обаче прави понито Пумукел специално. "Това пони е просто очарователно. Постоянно искате да го гушкате и да го галите, и да го обичате. Това пухкаво пони е невероятен приятел", споделя собственичката му.