Да изиграе Елвис би било предизвикателно за всеки актьор. Защото само добра актьорска игра няма как да е достатъчна за убедително изпълнение. Все пак, Елвис се превръща в икона благодарение на музикалния си талант.

“Елвис”, Хари Стайлс, Баз Лурман и защо режисьорът се отказва от идеята да предложи роля на музиканта

На кой певец му се размина ролята на Елвис

Разкритието на режисьора Баз Лурман

Оказва се, че Остин Бътлър - актьорът, който влиза в главната роля в "Елвис", е също даровит певец. Точно така и успява да впечатли режисьора Баз Лурман.

Самият Лурман съвсем наскоро сподели в Instagram профила си видео, в което Остин изпълнява песента "Trouble" по време на прослушване.

На кадрите се вижда поразителната прилика във външния вид на актьора и Краля на рокендрола. Но по-удивително е колко еднакво звучат гласовете им.

"Имам чувството, че не съм изяснил достатъчно добре, че Остин пее всички песни във филма", уточнява режисьорът в описание към видеото.

По-нататък от текста става ясно, че това е запис от 2019 г., когато още са провеждани прослушвания.

"Дори и преди да започне двугодишните си вокални уроци си личи, че Остин има музикални качества като Елвис", впечатлен е Баз Лурман.

А на същото мнение се оказва, че е не кой да е, а Райли Кио - внучката на Елвис Пресли.

Тя също споделя видеото с песента "Trouble" в изпълнение на Бътлър и пише: "Едно от най-забележителните за мен неща във филма "Елвис", което хората може би не знаят (защото работата му е фантастична), е, че Остин Бътлър пее всички вокали на Елвис като млад."

Остин Бълтър, "Елвис", приликите между двамата и колко време се е подготвял за ролята на Елвис Пресли

Как Остин Бълтър се превърна в Елвис

Актоьрът е дал всичко от себе си

Всички дотук изказани ласкави коментари за музикалния талант на актьора ни правят още по-нетърпеливи да го видим и чуем във филма. И не ни остава да чакаме още много, защото премиерата е на 24 юни.