И така, сезонът на наградите за 2024 г. приключи. В неделя, 10 март, най-големите звезди на Холивуд се събраха, за да отпразнуват годишните постижения на филмовото изкуство на Оскарите. Церемонията беше изпълнена със страхотни моменти - от победители за първи път до завладяващите изпълнения на музикалните номинации за вечерта, това са 10 от най-интересните моменти по време на церемонията, подбрани от People.

Оскарът на Давайн Джой Рандълф

Снимка 656874

Източник: GettyImages

След като спечели наградата за най-добра актриса в поддържаща роля, Давайн Джой Рандълф даде началото на неделната церемония с емоционална приветствена реч. Актрисата от "Заседнали" вече беше обляна в сълзи, когато стигна до сцената, където започна с думите "Бог е толкова добър".

Тя благодари на всички хора, които са се изпречили на пътя й и са били до нея. Поздрави и майка си, на която признава, че я е подтикнала да действа. А за да завърши, тя каза: "Моля се на Бог да мога да направя това повече от веднъж. Благодаря ви, че ме видяхте. Желая ви благословена нощ. Благодаря ви."

Голият Джон Сина

Снимка 656873

Източник: GettyImages

Докато повечето известни личности излязоха на сцената в рокли и смокинги, Джон Сина се съблече за един забавен момент, в който връчи наградата за най-добър дизайн на костюми само с голям плик, прикриващ интимните му части. Е, установи се, че не е бил гол отдолу, но пък моментът определено беше забавен.

Джон Сина на Оскари 2024 - наистина ли актьорът излезе на сцената чисто гол

Беше ли наистина Джон Сина гол на Оскарите

Ето какво видяхме

"Бийтълджус" среща

Снимка 656871

Източник: GettyImages

35 години след дебюта на филма им, Майкъл Кийтън и Катрин О'Хара имаха среща на "Бийтълджус", когато излязоха на сцената, за да връчат наградите за най-добър постановъчен дизайн и най-добър грим и прическа — и двете отидоха при екипа зад "Клети създания."

"Барбенхаймер" в действие

Летният феномен "Барбихаймер" завладя и церемонията по връчването наградите Оскар. Двата най-касови филма за 2023 г., чиято премиера беше в един ден, влязоха в неравностойна битка за престижните отличия. Филмът на Кристофър Нолан водеше в номинациите и спечели по-голямата част от най-важните награди, докато "Барби" имаше значително по-малко номинации и си тръгна само с една статуетка.

Снимка 656870

Източник: GettyImages

Въпреки че не триумфира с призове, феноменът "Барбихаймер" все пак се появи на сцената на церемонията в лицето на Емили Блънт (Кити в "Опенхаймер") и Райън Гослинг (Кен в "Барби"). Те се появиха заедно, за да отличат най-добрите каскадьори в киното за изминалата година. Актьорите използваха момента, за да се пошегуват кой от двата филма се е справил по-добре.

Райън Гослинг каза, че е щастлив, защото съперничеството между "Барби" и "Опенхаймер" вече може да остане в миналото. Емили Блънт отвърна, че съперничество не е имало предвид наградите за "Опенхаймер". Тя отбеляза и отсъствието на Марго Роби и Грета Гъруиг от номинациите за Оскар. На свой ред Гослинг поздрави екипа на "Опенхаймер", но попита дали някой се е замислял защо името на феномена е "Барбихаймер", а не "Опенбарби". След което каза, че това е така, защото филмът на Нолан през цялото време е бил на опашката след "Барби".

Изпълнението на Райън Гослинг

Снимка 656869

Източник: GettyImages

Райън Гослинг вдигна публиката на крака, когато излезе на сцената в бляскав яркорозов костюм, за да изпее номинираната за Оскар песен "I'm Just Ken" с група Kens. Той започна песента, седнал в публиката, където Били Айлиш и Марго Роби видимо се забавляваха. По-късно се отправи към сцената, където се присъедини към актьорите Скот Еванс, Симу Лиу, Кингсли Бен-Адир и Нкути Гатва, както и музикантите Марк Ронсън, Слаш и Волфганг Ван Хален. Въпреки номинацията за най-добра песен, в крайна сметка спечели друг химн на Барби - "What Was I Made For?", но пък представянето на Райън Госленг със сигурност беше впечатляващо.

Меси заема своето място

Сред множеството от коя от коя по-големи звезди на Холивуд имаше един много специален гост: Меси. Кучето от "Анатомията на едно падане" се държа като едно много добро момче сред публиката. Водещият Джими Кимел похвали кучето по време на встъпителния си монолог, като каза: "Меси, който, въпреки че е куче, може да направи представянето на годината в "Анатомията на едно падане"."

Скъсаната рокля на Ема Стоун

Снимка 656872

Източник: GettyImages

Ема Стоун получи своят Оскар за водеща женска роля със скъсана рокля. Тя бе отличена за превъплъщението си в Бела Бакстър във филма "Клети създания" на Йоргос Лантимос.

Когато излезе на сцената, актрисата показа на всички, че роклята ѝ се е скъсала на гърба. За това тя обвини Райън Гослинг, който преди това изпя песента "I'm Just Ken" със Слаш от Guns n' Roses. Стоун каза, че много се е развълнувала по време на изпълнението, скъсала е роклята си и гласът ѝ е пресипнал.

Смешките между Барби Кейт Маккинън и Америка Ферера

Снимка 656876

Източник: GettyImages

В друг комедиен момент от вечерта, звездите на "Барби" Кейт Маккинън и Америка Ферера застанаха зад микрофона заедно, за да връчат наградата за най-добър късометражен документален филм. Но преди да го направят, започнаха да изброяват известни документални филми от миналото.

След това Маккинън се пошегува, че филмите за Джурасик парк са истински истории, на което бързо беше коригирана. "Но Джеф Голдблум е истински, нали?", попита Маккинън, на което Ферера отговори: "Не."

"Тогава на кого изпращах всичките мои голи снимки", попита Маккинън, когато тълпата започна да се смее. В този момент камерата се премести на режисьора Стивън Спилбърг, който посочи себе си, докато тълпата се смееше още по-силно.

Шон Ленън със специален поздрав към майка си Йоко Оно

Снимка 656868

Източник: GettyImages

Докато приемаше наградата за най-добър късометражен анимационен филм за War Is Over!, Шон Оно Ленън отдели минута, за да почете майка си Йоко Оно, като помоли пълната със звезди публика да й честити Деня на майката.

"Благодаря ви, просто искам бързо да кажа, че майка ми навърши 91 години този февруари", започна Ленън. "И днес е Денят на майката в Обединеното кралство, така че може ли всеки да каже Честит Ден на майката, Йоко?" на което публиката се подчини и извика: "Честит ден на майката, Йоко!"

Оскари 2024 - ето кои са големите победители

Големите победители на Оскари 2024

Церемонията се състоя, а ето и кой се прибра у дома със статуетка

Събирането на Арнолд Шварценегер и Дани де Вито

Снимка 656867

Източник: GettyImages

В друго събиране, подготвяно повече от 30 години, Арнолд Шварценегер и Дани Де Вито излязоха на сцената като водещи, припомняйки си миналото. "Вижте това, толкова е красиво", каза Де Вито. "Вижте всички. Вижте това, много е хубаво. Е, Арнолд и аз представяме заедно по много очевидна причина."

"И двамата се опитахме да убием Батман", намеси се Шварценегер, споменавайки ролята си на г-н Фрийз в "Батман и Робин" от 1997 г. и Де Вито като Пингвина в "Батман се завръща" от 1992 г. Шварценегер и Де Вито всъщност са известни с участието си заедно във филма "Близнаци" от 1988 г.