Празниците може и да отминаха, но това не означава, че няма да отделяме достатъчно време за четене и внимание към новите заглавия на пазара. За хладния уикенд сме подбрали три сгряващи душата книги.

Снимка 559440

Източник: Сиела

"Полунощ в кафене Черният дрозд"

Историята на Хедър Уебър ни пренаса в малкото градче в Алабама Уиклоу - място, на което младата Анна Кейт се е зарекла да не се връща никога. Смъртта на баба й Зий обаче я принуждава да пристигне, за да уреди погребението и да затвори кафенето на бабата "Черният дрозд". Според завещанието на Зий обаче внучка й трябва да остане тук поне два месеца. И не само това - трябва да управлява любимото кафене и да пече прословутите му пайове.

Изд. Сиела, 18.90 лв.

Снимка 559441

Източник: Колаж / Лабиринт

"Симон"

Любимата на българските читатели арменска писателка Нарине Абгарян се завръща с поредната си магическа история. Или по-точно истории - тези на всички жени, които през живота си е обичал Симон. Той е каменоделец в малко градче в Армения и, когато умира, всички негови любови се събират за погребението му. Всяка от тях има какво да разкаже.

Изд. Лабиринт, 16.90 лв.

Снимка 559442

Източник: Колаж / Колибри

"Обърнатият хоризонт"

Хоуп, Джош и Люк са студенти по невронауки. Свързва ги както близко приятелство, така и любопитството в професионалната им област, и мечтата да успеят да прехвърлят човешката памет върху електронен носител. Когато един от тях се разболява смъртоносно, е време да се реализират мечтата си. Какъв ще бъде резултатът обаче ще стане ясно чак след десетилетия. Роман на един от популярните съвременни френски писатели Марк Леви.

Изд. Колибри, 20 лв.