За последните 10 години откакто се провежда Нощта на театрите в България, в събитието са се включили повече от половин милион души. И това е абсолютно доказателство, че то е един от най-мащабните театрални проекти.

Нощ на театрите 2022, 10-ото издание и всичко, което трябва да знаем за него

През девет нощи в десетата

Задава се поредната Нощ на театрите

11-ото издание в България на Нощ на театрите тази година ще се случи на 18 ноември. Главни герои в него стават едни от най-обичаните лица на българското театрално изкуство, които застават пред обектива на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски за една вдъхновяваща фотосесия.

Сред тях са Галин Стоев, Явор Гърдев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Александър Секулов, Дарин Ангелов, Теодора Духовникова, Деян Донков, Радина Кърджилова, Христо Петков, Ованес Торосян, Дарин и Деян Ангелови, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев.

Сред "Нощните персонажи" се открояват и имената на Боряна Братоева, Константин Еленков, Мартин Димитров, Никола Хаджитанев, Марта Петкова, Антон Угринов и Владимир Михайлов.

Нощ на театрите 2023 - какво знаем за единайстото издание на събитието досега

Какво обедини Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Луиза Григорова-Макариев и Радина Кърджилова

Подвластни на Нощта на театрите

"Нощните персонажи" за първи път ще бъдат показани само виртуално - на мониторите на метро станциите в София. От 2023 г. Нощта на театрите започва своята Зелена програма за намаляване на въглеродния отпечатък. И като първа стъпка организаторите се обединиха около решението фотосите да не бъдат отпечатвани на хартиен носител, а да бъдат представени само в дигитален формат в Метрото и в онлайн пространството.

"В "светлината" на театрален сън-колаж всеки творец пресъздава усещането си за вечно живия театър - за необикновената и съкровена връзка между сцената и личния свят, отвъд границите на реалността - през емоции и открития, през смях и осъзнаване, през чувствата", отбелязват във Facebook страницата на събитието.

Очаква ни поредна Нощ на театрите в България, изпълнена с много представления на живо, съпътстващи активности, петчасов Live Cam, срещи с творци и бекстейдж разходки в различни часове от съботния ден в десетки локации в няколко български града.

Пълната програма на Нощ на театрите е тук