"През девет Нощи в десетата". Това е мотото на 10-ото юбилейно издание в България на Нощ на театрите, което ще се случи на 19 ноември.

Главни герои в него стават едни от най-обичаните лица на българското театрално, балетно и оперно изкуство, които застават пред обектива на Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски за една вдъхновена от лунната светлина и от светлината фотосесия.

Това са Галин Стоев, Явор Гърдев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов.

Сред "Нощните персонажи" се открояват и имената на Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Силвия Петкова, Георги Златарев, Константин Еленков, Боряна Братоева, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев.

В посланическия екип на инициативата тази година има и няколко нови попълнения - актьорите Владимир Михайлов и Виттория Николова, драматургът Александър Секулов и режисьорите Вера Петрова и Антон Угринов.

"Нощта може да се види само на лунна светлина, а Луната всеки път изгрява същата, но някак различна - точно, както актьорите: същите, но всеки път някак различни", отбелязват във Facebook страницата на събитието.

Програмата със събития ще предложи както представления на живо, така и съпътстващи активности в различни часове на 19 ноември в над 10 български града.

Новата серия от фотографии на "Нощните персонажи" ще бъде официално представена на 15 ноември в градинката пред Народния театър в София.

Пълната програма на "Нощ на театрите" е тук