Почти преполовяваме лятото на 2024 г., заедно с което идват и някои от очакваните кино филми за годината. Юли ни предлага ужаси, романтична комедия, екшън и нова доза Дедпул.

Хю Джакман като Върколака в “Дедпул 3” - нечовешката му тренировка за ролята

Нечовешката тренировка на Хю Джакман

Ето така се правят мускули за Върколака

"MaXXXine"

Холивудски филм за Холивуд като че се превърна в собствен жанр в последните години, макар че слашър филмът на Тай Уест като че ли показва всичко в една малко по-различна и... кървава светлина. Действието ни пренася в Меката на киното през 80-те, когато амбициозната Максин Минкс (Миа Гот) най-после получава своя шанс да стане актриса. Заедно с това обаче няколко човека около нея стават жертви на мистериозния сериен убиец Нощния ловец. Дали убийствата имат връзка с тъмното минало на Максин? Филмът не е препоръчителен за лица под 18 години.

От 5 юли

"Покажи ми луната"

Едва ли подозирахме, че имаме нужда от двойката Скарлет Йохансон и Чанинг Тейтъм, докато филмът на Грег Берланти не ги събра на екран. НАСА подготвя кацане на Луната, но публичният имидж на агенцията не е блестящ. Да го поправи се заема маркетинговата специалистка Кели Джоунс (Йохансон), чиито методи въобще не са по вкуса на командир Коул Дейвид (Тейтъм). Нещата се усложняват, когато Белият дом нарежда да бъде заснето фалшиво кацане на Луната в случай, че мисията се провали.

От 12 юли

"Туистърс"

Ураган и опустошително бедствие е в центъра на историята на режисьора Лий Айзък Чънк - сюжет, който зловещо напомня за случилото се преди седмица в Карибския регион. "Туистърс" обаче е по-скоро екшън за масовия зрител, отколкото разсъждение за променящата се природа. В главните роли са Глен Пауъл и Дейзи Едгар-Джоунс, които се опитват да укротят торнадо, вилнеещо над Оклахома.

От 19 юли

"Дедпул и Въколака"

Няма да е лято, ако не видим поне един филм от вселената на "Марвел". И най-добре той да успее да ни развесели достатъчно, за да забравил, че сме в киносалона в града, а не край морския бряг... Нова доза Дедпул върши чудесна работа за случая, още повече, че събира на екран Райън Рейнолдс и Хю Джакмън - дуо, което гарантира нецензурни думи, екшън и пристъпи на неистов смях.

От 26 юли