От години създаването на съдържание за YouTube се превръща във все по-доходоносно занимание, особено когато говорим за влогъри от САЩ и други големи страни, където и последователите са повече, и монетизацията на гледанията и рекламите е по-голяма.

YouTube и защо платформата ще скрие броя на нехаресванията от клиповете

Защо YouTube маха бутона “палци долу” от видеата

Инфлуенсърите могат само да се радват

Нов абсолютен рекорд по приходи постави Джими Доналдсън, известен в интернет пространството като MrBeast. Според нова класация на Forbes, той e спечелил цели 54 милиона долара от платформата само за миналата година.

Това е абсолютен рекорд - никой досега не е имал подобен приход и видео съдържание в рамките на 12 месеца. Сумата е почти двойна на спечелената през 2021 г. от Райън Каджи (Ryan's World), който беше първи в предишния списък на изданието.

Миналата година определено е повече от успешна за Доналдсън, защото в началото й има 50 милиона абонати, а през януари 2022 г. те вече са над 88 милиона. Оттам идва и огромният приход от гледания на видеата на влогъра.

Каналът на MrBeast, в който качва забавни видеа и често игри с парични награди, е на осмо място в класацията за канали с най-много абонати в YouTube и на трето място в САЩ, според SocialBlade. Клиповете му имат общо над 14 милиарда гледания. А най-гледаното му видео има над 200 милиона показвания, предава Business Insider.

YouTube звездата Тефи Песоа и модният й гаф на премиерата на "Дюн"

Да се изложиш на червения килим

Една YouTube го направи на премиерата на "Дюн"

След Джими Доналдсън в актуалната класация на Forbes са Джейк Пол с 45 милиона долара за 2021 г. и Марк Фишбах с 38 милиона долара.