През последните две години Instagram продължително тестваше възможността да скрие броя на лайковете под всеки пост, за да направи социалната мрежа по-малко токсична. 

Facebook, Instagram и как ще можем да скриваме броя на лайковете от профила си

Броят на лайковете в Instagram и Facebook изчезва (ако решим)

Въпрос на личен избор

Сега YouTube предприема подобна стратегия, но този път тя включва премахването на броя на нехаресванията под всеки клип, а основният мотив за това е да се запази психичното здраве на създателите на съдържание. 

Новината бе разпространена от TechCrunch, но не се знае кога точно промените ще бъдат финализирани и ще засегнат повече потребители в световен план. 

Снимка 553260

Източник: YouTube

За решението си YouTube се аргументира с факта, че видеата на на някои инфлуенсъри са “нападнати” от тълпи хейтъри, които целенасочено увеличават броя палци надолу под даден клип, за да манипулират алгоритмите и той да бъде показван пред по-малко зрители. 

Това представлява своеобразен тип тормоз, който новото правило цели да избегне, пише TechCrunch. 

Instagram и въвеждането на абонаменти в социалната мрежа

Ще започнем ли да си плащаме за Instagram

Не сме изненадани

Интересното обаче е, че броят на нехаресвания ще бъде скрит само от зрителите, но не и от създателите на даден клип, които ще имат достъп до тази информация в YouTube Studiо, където се предлагат най-различни статистики за даден канал.