Жителите и органите на реда в Западна Австралия са наистина озадачени, и дори уплашени, след като откриват нещо наистина мистериозно на брега на океана, което не успяват да индентифицират.

Бен Бейкън, ледниковата епоха и как англичанинът разгада мистерията на рисунките отпреди 20 000 години

Световната загадка, която един англичанин разгада

И вече е получил признание за откритието си

Става дума за гигантският метален предмет, с цилиндрична форма, намерен от местни жители на плажа Грийн Хед, на около 250 км северно от град Пърт.

Щатските и федералните започват моментално разследване на предмета, чийто произход обаче не могат да определят. Смята се със сигурност, че не е част от самолет. Засега се третира като опасен и полицията дори призова хората да спазват безопасно разстояние.

"Искаме да уверим обществото, че сме обединили усилия с щатски и федерални агенции, за да определим произхода и естеството на предмета", се казва в изявление на полицията. Сред тях са военните и дори австралийската космическа агенция.

Хората, живеещи в близост до плажа Грийн Хед, заявиха, че цилиндърът е бил широк около 2.5 м и дълъг между 2.5 м и 3 м.

"Беше топла, спокойна вечер. Бяхме с децата навън, те играеха, когато забелязахме странния предмет. Доближихме се, не се случи нищо опасно и дори малките започнаха да строят пясъчни замъци около него", каза местен пред телевизия ABC.

Експертът по авиация Джефри Томас заяви, че предметът вероятно е горивен резервоар от ракета, която е паднала в Индийския океан, вероятно през последните 12 месеца. Австралийската космическа агенция предположи пък, че е възможно гигантският цилиндър да е паднал от "чуждестранна космическа ракета-носител" и целта му е да поддържа връзка с международни агенции.

Ако става въпрос за цилиндър с гориво, експертите смятат, че той може да съдържа токсични материали, предава BBC.

Амазонската джунгла, най-голямата тропическа гора в света и мистериите на Амазония

Мистериите на амазонската джунгла

Какво се крие там

Появиха се предположения, че предметът може да е част от MH370 - самолетът, който мистериозно изчезна край западното австралийско крайбрежие през 2014 г. с 239 пътници на борда. Макар вероятността за това да е много малка. А според Томас - никаква.

"MH370 е изгубен преди девет години. И предвид времето, би показал много по-голямо износване на отломките", категоричен е експертът.