Стана традиция почти всяка седмица да представяме ново парче Red Hot Chili Peppers, но първо - не можем да скрием факта, че страшно много ги харесваме и второ - песните им наистина си ги бива.

Red Hot Chili Peppers, новият албум Unlimited Love, видеоклипът "These Are the Ways" и звездата на Алеята на славата

Red Hot Chili Peppers отказват да слязат от върха

Групата с нов албум и едно голямо признание

След "Black Summer" и "Poster Child" и "Not The One", няма как точно тази седмица да не включим и "These Are the Ways".

Новият албум на американските фънк рок легенди Red Hot Chili Peppers Unlimited Love излиза днес, 1 април, и то съвсем не на шега. Това е първи албум на бандата от шест години насам, както и първи с китариста Джон Фрушанте след Stadium Arcadium от 2006 г.

Продължаваме с фронтмена на Rolling Stones Мик Джагър, който представи нова соло песен. Парчето "Strange Game" е саундтрак на сериала Slow Horses, базиран на едноименния роман на писателя Мик Херън, а в една от главните роли влиза носителят на Оскар Гари Олдман. Мик Джагър е написал песента заедно с композитора Даниел Пембъртън.

"Наистина ми хареса създаването на тематичнoто парче за "Slow Horses" с Даниел Пембъртън. Прочетох много от книгите и бях запознат с някои от по-тъмните и неприятни герои и знаех посоката, в която исках да го насоча... надявам се да ви хареса!", пише във Facebook профила си фронтмена на Rolling Stones.

Оставаме на британска вълна, за да чуем Лиъм Галахър, който сподели новия си сингъл - "C'mon You Know".

"C'mon You Know" e заглавното парче от предстоящия трети студиен албум на бившия фронтмен на Oasis, който ще излезе на 27 май. През февруари излезе водещият сингъл от Everything"s Electric с участието на Дейв Грол от Foo Fighters.

Все още сме на Острова, но сменяме стила, за да видим какво ни е подготвил Хари Стайлс. Той представя заглавното парче от дългоочаквания си албум Harry"s House, заедно с чисто ново музикално видео. Клипът към "As It Was", заснет миналия месец в Лондон, е дело на номинираната за Грами украинска режисьорка Тану Муйно. 

"Да режисирам видеоклип на Хари Стайлс беше сбъдната мечта за мен, той е любимият ми изпълнител. Заснемането беше много емоционално, тъй като на втория ден от снимачния процес родната ми страна Украйна беше нападната. Можете да си представите безумните чувства, които изпитвахме по време на заснемането. Аз и моят екип изляхме толкова много любов, която вярвам, че можете да видите на екрана. Това е момент, който никога няма да забравя.", споделя Тану в прoфила си в Instagram.

Red Hot Chili Peppers, Muse, Джеймс Бей, Майкъл Бубле, Михаела Филева - 5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

От Red Hot Chili Peppers до Михаела Филева

Завършваме с един от водещите гласове в латино музиката - Малума. Той представи своя нов сингъл и видеоклип, озаглавен "Mojando Asientos", заедно с певеца и автор на песни Feid, който е от родния град на Малума - Меделин, Колумбия. В красивата визуализация към закачливото регетон парче освен изпълнител, той влиза и в ролята на режисьор.

Клипът към парчето е първото музикално видео, заснето от собствената му продуцентска компания Royalty Films, създадена в подкрепа на младите латино творци, които са част от неговата фондация El Arte De Los Sueños.