Преди четири години Мария Бакалова даде на всички българи нов повод за гордост, след като бе номинирана за Оскар в категорията за най-добра актриса в поддържаща роля. Очакваше се, че оттогава кариерата ѝ ще тръгне рязко нагоре и пред нея ще се открият повече възможности. А новината за следващата по-голяма роля на Мария Бакалова научихме още миналата година.

Мария Бакалова най-накрая показа как точно е разбрала, че е номинирана за Оскар

Мария Бакалова най-накрая показа как точно е разбрала, че е номинирана за Оскар

Ето я емоционалната, искрена и неподправена реакция на родната актриса

Тогава стана ясно, че актрисата ще изиграе първата жена на Доналд Тръмп и майка на три от децата му - родената в Чехословакия Ивана.

Биографичният филм "Стажантът" ("The Apprentice") на режисьора Али Абаси е обявен като разказ за властта и амбицията, ситуиран в свят на корупция и измама. Сюжетът се фокусира върху усилията на Тръмп да изгради бизнеса си с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години, както и проследява началото на отношенията му със скандалния адвокат Рой Кон (Джеръми Стронг).

Във филма Мария Бакалова ще си партнира и със Себастиан Стан, когато познаваме от Mаrvel вселената, а този път ще влезе в ролята на младия Доналд Тръмп.

И ако досега тези факти бяха известни, то последните новини около "Стажантът" ни дават повод още повече да се вълнуваме за премиерата му.

Преди са стигне до зрителите, филмът ще бъде представен на тазгодишния фестивал в Кан и ще има шанс да се пребори за наградата "Златна палма".

Събитието е едно от най-престижните във филмовата индустрия, а освен че заглавията, които биват допускани до официалната му програма, не са много, често влизат в полезрението на критиците и за наградите Оскар. Това означава, че пред Мария Бакалова отново има възможност за номинация от Академията, четири години след успеха ѝ с "Борат 2".

"Нямам думи, с които да опиша чувствата, които изпитвам в момента... Вълнувам се, щастлива съм, не мога да повярвам, че това се случва! Кан е мой любим фестивал, любим е на всички ценители на киноизкуството и именно заради това съм на седмото небе, че нашият филм ще започне своя път точно оттам, при това от официалната селекция", са първите думи на Мария Бакалова след пресконференцията, на която са били обявени селектираните за събитието заглавия.

Мария Бакалова в "кожата" на Ивана Тръмп

Мария Бакалова в "кожата" на Ивана Тръмп

Българската актриса ще изиграе първата съпруга на Доналд Тръмп в нов филм за живота му

Първи реакции за новия филм с нейно участие - "Стажантът", може да очакваме след 77-ото издание на фестивала в Кан, който ще се проведе от 14 до 25 май.