Звездата на Marvel Себастиан Стан ще играе Доналд Тръмп в предстоящ биографичен филм. Към него в главните роли ще се присъединят Джереми Стронг от "Наследници" и номинираната за Оскар Мария Бакалова.

Режисиран от иранския режисьор Али Абаси, The Apprentice, чийто снимки, започнаха тази седмица, се представя като филм за изследване на властта и амбицията в свят на корупция и измама. Действието се развива през 70-те и 80-те години на миналия век и проследява пътя на бившия президент на САЩ към превръщането му в нюйоркски имотен магнат, заедно с връзката му с Рой Кон - прословутия адвокат, който стана ментор на Тръмп и по-късно беше отстранен за неетично поведение.

Според Guardian филмът ще разказва историята на "ментор-протеже, която очертава произхода на една американска династия и разкрива моралната и човешка цена на култура, дефинирана от победители и губещи".

Стан - най-известен с ролята си на помощник на Капитан Америка, както и с номинацията си за Еми и Златен глобус като Томи Лий в минисериала Pam&Tommy, ще играе младия Тръмп. Стронг е избран за ролята на Рой Кон, съобщава Deadline.

Как Мария Бакалова и Валери Григоров разобличиха твърденията за раздялата си

Заедно ли са Мария Бакалова и Валери Григоров

Ето каква е истината

Мария Бакалова ще се превъплъти в покойната бивша жена на Тръмп - Ивана. Трилърът на Абаси от 2022 г. "Светият паяк" наскоро беше представен като заявка на Дания за най-добър международен игрален филм на Оскарите. Абаси също режисира последните два епизода на прочутата адаптация на видеоиграта "Последните оцелели".

Сценарист на филма е журналистът и автор Габриел Шърман, чиято книга The Loudest Voice in the Room - биография на основателя на Fox News Роджър Ейлс, е адаптирана в минисериала "Решаващият глас" през 2019 г. с участието на Ръсел Кроу в ролята на Ейлс.

Доналд Тръмп и признанието какво мрази Мелания Тръмп

Мелания го мрази, но Доналд не спира да го прави

Явни противоречия

В момента Тръмп е изправен пред 91 обвинения в престъпления в четири отделни наказателни дела, както и широко разгласено дело за измама. Два пъти импийчмънтираният бивш президент също се очаква да стане кандидат на републиканците на изборите в САЩ догодина, с огромна преднина в настоящите проучвания.