Преди две години приехме доста лично наградите Оскар, защото се оказа, че българска актриса е номинирана за една от тях. Мария Бакалова получи номинация за поддържаща женска роля, заради участието си във филма "Борат 2". 

Как Мария Бакалова и Валери Григоров разобличиха твърденията за раздялата си

Заедно ли са Мария Бакалова и Валери Григоров

Ето каква е истината

Родната актриса и преди е разказвала, че е научила новината за номинацията си по време на снимки, а именно по средата на заснемането на сцена с Педро Паскал, когато изведнъж режисьорът на The Bubble Джъд Апатоу е спрял действието. Тя веднага си е помислила, че е сгрешила нещо и затова всичко бива прекъснато, но не. Апатоу е спрял, за да съобщи на българката, че е номинирана за Оскар.

Оказва се, че този момент е заснет и сега Джъд Апатоу го припомня на Мария Бакалова, а тя пък го споделя с феновете си в социалните мрежи. За пръв път може да видим емоционалната, искрена и неподправена реакция на родната актриса при научаването на тази голяма новина. 

Междувременно Мария Бакалова, която участва в предстоящия късометражен филм "Това, което остава", се включи и в национална кампания против войната по пътищата, провокирана от филма.

Кампанията, която е с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта, има за цел повишаване на ролята на младите хора в превенцията на престъпността и войната на пътя.

Филмът разказва историята на съзряването на едно момче по време на трагични събития, които разкъсват семейството му. Героите се сблъскват с болката от загубата на любим човек, откриват истини, за които не са готови, правят избори, които ще променят живота им и изпитват вина, която ги разяжда.

Мария Бакалова в "кожата" на Ивана Тръмп

Мария Бакалова в "кожата" на Ивана Тръмп

Българската актриса ще изиграе първата съпруга на Доналд Тръмп в нов филм за живота му

"Това, което остава", който очакваме през 2024 г., е режисиран от Димитрис Георгиев, който е и автор на сценария заедно с Марий Росен. Към Бакалова в екипа се присъединяват българските актьори Захари Бахаров, Елена Телбис и Маргита Гошева.