Когато разбрахме, че българка е голямата звезда в новия филм за Борат, искрено се зарадвахме. А когато видяхме с очите си колко е талантлива и как българската реч ще стигне до всички по света, станахме големи фенове на Мария Бакалова.

Мария Бакалова, IMDb и попадането на актрисата в класацията за изгряващи звезди през 2020 г.

Мария Бакалова в поредна престижна класация

Ето че и българите го могат

Е, нe може и да не се питаме как това момиче от Бургас стигна до продукцията, спечели одобрението на Саша Барон Коен и буквално стана звезда за една нощ.

Наскоро Бакалова сподели в свое интервю, че е разбрала за кастинга за ролята на Тутар от свой приятел, отишла е на шега и дори първоначално не е повярвала, че това е истинско прослушване. Но накрая успяла да се докаже като по-добра от стотици други кандидатки от цял свят.

И тъй като ролята на дъщерята на казахстанския журналист е повече от необикновена, кастингът също е преминал по-необичайно.

В интервю за IndieWire българката признава, че е направила много "шантави неща" по време на прослушването, като например да пие вода от тоалетната и да се опитва да изяде риба директно от аквариума.

С тези свои действия Бакалова доказала, че абсолютно перфектно се вписва в стила на Борат и не я е страх от нищо, още по-малко да се притеснява да направи нещо откачено. Въпреки че успяла да изуми всички, до последно не било сигурно дали точно на нея ще дадат ролята. Но мнението на Саша Барон Коен натежало в нейна полза.

Той е бил категоричен, че търси "невероятен импровизатор", който може да остане в роля часове наред. И в лицето на Мария намерил точно това, предава Insider.

Мария Бакалова, The New York Times, предизвикателствата на ролята й в Borat: Subsequent Moviefilm и за какво е благодарна

Мария Бакалова: Това не се случва на нас, българите

Актрисата от "Борат" за възможностите, които филмът й даде

Освен с актьорската си игра, Бакалова допринесла за филма и с редица забавни реплики, които героинята й Тутар казва, доказвайки още веднъж, че импровизациите й се получават повече от добре.