Въпреки че светът на модата стана много по-приобщаващ през последните години, много хора смятат, че все още има да се извърви дълъг път. В днешно време има все повече и повече разнообразие - модели с различни форми на тялото, произход и външен вид, които са представени на подиумите и красят кориците на списанията. От Bright Side подбират осем такива дами, които проправят свой собствен път в индустрията, правейки я да изглежда по-достъпна за всеки, който има интерес към нея.

Мара Мартин

Мара Мартин влиза в новините, когато по време на модно шоу на Sports Illustrated през 2018 г. тя минава по модния подиум, докато кърми дъщеря си. "Толкова съм благодарна, че мога да споделя това, като се надявам да нормализирам кърменето и да покажа на другите, че жените могат да направят всичко", споделя моделът по-късно за събитието.

Ашли Греъм и разкритията на модела за рискованото раждане на близнаците Малачи и Роман

Най-рисковият момент за живота на Ашли Греъм

Какво разкри моделът за тежкото раждане на близнаците си

Лин Слейтър

Снимка 601191

Източник: GettyImages

69-годишният професор в колеж се превръща в "случайна икона" преди няколко години, когато решава да преследва интереса си към модата, като създаде блог. Някои фотографи погрешно решават, че тя е част от Седмицата на модата в Ню Йорк и Слейтър бързо става известна. Тя дори подписва договор с Elite models, появява се на корицата на известни списания и дефилира по няколко подиума през първите години на своите 60. Аз съм просто един обикновен човек, който преоткри себе си на 61 години", така описва себе си моделът.

Лорън Васер

Снимка 601190

Източник: GettyImages

Лорън Васър е само на 24 години, когато и двата ѝ крака са засегнати от синдром на токсичен шок и се налага да бъдат ампутирани. Васер израства не с един, а с цели двама родители-модели и до болестта следва стъпките им. След период на депресия и опити да се примири с новото си тяло, моделът решава, че ще продължи кариерата си. Оттогава Васер дефилира на безброй модни подиуми със златните си протези на двата крака.

Шахад Салман

Вдъхновен от успеха на Уини Харлоу, друг супермодел с витилиго, 25-годишната Шахад Салман от Саудитска Арабия започва да преследва модна кариера преди няколко години. "Предизвикателството на стереотипите е много важно", казва Салман за своята роля в индустрията, "Както и да имаш самочувствие. Това е една от най-силните ми черти. Знаейки, че мога да бъда източник на вдъхновение за хората, ми помогна много."

Хари Неф

Снимка 601189

Източник: GettyImages

Хари Неф е първата трансджендър жена, появила се на корицата на известно британско модно списание. Тя дебютира на модния подиум през 2015 г. и подписва с IMG, което я прави и първият транссексуален модел в агенцията. В допълнение към кариерата си на модел, Неф е също писател и актриса. Участва в няколко сериала, включително Transparent и You.

Найоми Никълъс-Уилямс

Снимка 601188

Източник: GettyImages

Тя е plus size модел и активист, който се бори за позитивизъм по отношение на различните размери на тялото. Найоми също успешно провежда кампания за промяна на насоките на общността в Instagram. Освен работата си в индустрията за красота, британският модел използва славата си и за други добри каузи, като например да бъде посланик на организация с нестопанска цел, посветена на начините за справяне с бездомността.

Испания, Сиан Грийн-Лорд , Найоми Никълъс-Уилямс, кампанията с жените на плажа по бански и неправомерното използване на снимки

Голямата излагация с провокативната кампания на испанците

Когато имаш готина идея, но я реализираш изцяло погрешно

Кейт Грант

24-годишната Кейт Грант става първият модел със синдром на Даун, който подписва с агенция за модели в Северна Ирландия миналата година. Успешната кариера на Грант в индустрията започва, когато тя печели конкурс на 19 г. Оттогава участва в Седмицата на модата в Лондон и става активист за един по-приобщаващ моден свят. "Използвам своята платформа, за да повиша осведомеността за включването на хора с увреждания или ограничени способности. Използвам гласа си за хората, които нямат такъв."

Натали Маридуена, Sports Illustrated Swimsuit и какво сподели инфлуенсърката за тялото си

Моделът, който се гордее, че е с "нормален" размер

Коя е Натали Маридуена

Джилиан Меркадо

Снимка 601187

Източник: GettyImages

Джилиан Меркадо страда от мускулна дистрофия и използва инвалидна количка, но състоянието ѝ никога не я е спирало да преследва кариерните си цели и да се бори за мечтите си. След като се появява на корицата на няколко модни списания и използва присъствието си в социалните мрежи, за да разпространи осведомеността за уврежданията, Меркадо също прави своя дебют на подиума на Седмицата на модата в Ню Йорк.