Типичната италианска мелодия се носи във въздуха. Изведнъж, спокойствието на деня е разкъсано от изстрели. Трупове и смачкани домати са струпани около каменен фонтан. Моника Белучи върви бавно през касапницата с черните си обувки. В далечината забелязва мъж с пистолет и казва: "Това означава война."

"Ренфийлд" – какво да очакваме от филма за Дракула с Никълъс Кейдж и Никълъс Холт

Какво да очакваме от "Ренфийлд" с Никълъс Кейдж като Дракула

Кой да предположи, че вампирите са хем кръвожадни, хем смешни

Всъщност, филмът "Мафия Мама" не е разказ за мафиотския живот на героинята на Моника Белучи. Както още заглавието го предполага, историята действително е мафиотска, но комбинира екшън, криминале и комедия.

Главната героиня обаче не е тази на Моника Белучи, а на Тони Колет - Кристин е кротка майка, на която животът не е спестил нищо. Единственият ѝ син Доменик (Томи Роджър) заминава да учи в колеж, шефът ѝ е отвратителен, а за капак на всичко хваща съпруга си музикант Пол (Тим Дайш) в изневяра.

Снимка 615185

Източник: bTV Media Group

И точно когато нещата май няма как да станат по-зле, Кристин получава съдбоносно обаждане. От другата страна на телефона е Бианка (Моника Белучи) - довереният консилиери на дядо ѝ, която ѝ съобщава, че старецът е починал и я кани на погребението му в Италия. Окуражена от най-добрата си приятелка и адвокат Джени (София Номвете), Кристин решава, че се има нужда именно от това - пътешествие до Европа на чужди разноски, изпълнено с вино, паста и красиви мъже.

Снимка 615183

Източник: bTV Media Group

И пътуването наистина започва добре, но когато погребението на дядо ѝ прераства в кървава престрелка, Кристин разбира и истината. Тя не е там само за да се срещне с роднините си, а за да наследи и, напътствана от Бианка, да застане начело на най-жестоката мафиотска фамилия в Калабрия. Тук започва същинският екшън.

Снимка 615238

Източник: bTV Studios

На Кристин ще ѝ се наложи не един или два пъти да се бори за живота си, а едно от най-верните ѝ оръжия ще се окаже... високият ток на собствената ѝ обувка.

Снимка 615237

Източник: bTV Studios

Невинната обвивка на обикновена американска домакиня ще се пропука, за да излезе на бял свят силната и независима Дона Балбано - феминисткият елемент във филма, според който жените, особено тези, преминали определена възраст, не бива да бъдат подценявани, дори и в мъжкия мафиотски кръг.

Снимка 615186

Източник: bTV Media Group

Това, което отличава "Мафия Мама" от немалкото останали филми за мафията, е, че Дона Балбано прави нещата по различен начин. А това кара всичко да изглежда забавно, дори самото насилие - то е по-скоро карикатурно, отколкото страховито. Шегите също не са особено сполучливи, а някои от тях дори и се повтарят неудобно много пъти.

Снимка 615239

Източник: bTV Studios

И макар никога да не е гледала "Кръстникът", на Кристин трябва да ѝ се признае едно нещо - постига нещо (не без помощта на Бианка), което Дон Корлеоне никога не успява - след като поема контрола над мафиотското си семейството, тя започва да върти бизнес съвсем по законовите правила. Иначе казано, "Мафия Мама" е и един безобиден прочит на идеята жена да управлява една иначе сериозна и опасна организация.

"Мафия Мама" е по кината от 21 април