Ясно ни е, че TikTok тепърва ще се превръща във все по-масова социална мрежа. Там обаче отдавна се "раждат" звезди, които освен за комични танци, ползват приложението и за други креативни дейности. Като Луис Пауъл.

17-годишният британец се сдоби с близо 250 хил. последователи само за няколко месеца, благодарение на стила си на обличане и уникалната си походка. Той започва да прави "домашни модни дефилета" през април тази година - като начин да се забавлява по време на социалната изолация.

Това, с което печели фенове обаче, е фактът, че Луис наистина се забавлява с дрехите - голяма част от тях са секънд хенд, а вдъхновението му са 70-те и 80-те години на миналия век. Както и с това, че изпълнява желания.

След като измисля и шлифова специфичната си пружинираща походка, последователите му започват да го молят да "дефилира" на специфични места - в супермаркета, в подлеза, сред нападали листа, пред Айфеловата кула.

Пауъл изпълнява голяма част от желанията, а креативността му не остава незабелязана. Отскоро той има договор с агенциите за модели New York Model Management и Kult Models.

"Мисля, че заниманията ми с мода са едно от най-добрите решения, които съм взимал", казва Луис пред Vogue.