Отново в игри, закачки и работа преполовихме лятото. Остана последният месец от него, като на септември не разчитаме кой знае колко много.

The Longest Night, The Gray Man, Uncoupled и новите филми и сериали на Netflix през юли

Новите филми и сериали на Netflix през юли

От как да си направим секс стая до екшън и романтика

Плановете ни може и да са разнородни, но хубавото е, че за момента едно е сигурно и това не са данъците. А фактът, че Netflix отново ще ни дадат голямо разнообразие от филми и сериали за гледане, и уплътняване на дните. Ограничаването на разходите все още не е засегнало продукциите за месец август, което е добре. А ето и какво ни привлече вниманието.

Wedding Season

Романтичните комедии са идеални за летните месеци, а и за по-студените, разбира се, защото се отличават с това, че са изключително леки за гледане. И най-важното - не са натоварващи.

Стрийминг платформата има афинитет към тях, като през август ще ни предложат няколко - една от тях е Wedding Season. Аша (Палави Шарда) има изключително успешна кариера в банковия сектор, както и годеник, така че всичко за нея изглежда наредено.

Докато един ден годежът се разваля, а тя решава да остави всичко и да замине за Ню Джърси в търсене на ново начало. Майка ѝ обаче не смята, че трябва да губи повече време и затова ѝ прави профил в сайт за запознанства.

И има едно условие, за да го премахне - Аша трябва да излезе на среща с непознат на име Рави (Сурай Шарма). Оказва се, че родителите на Рави имат същите планове за него. Първоначално двамата не си допадат много, но в последствие решават да се преструват на двойка, за да затворят устите на всички.

Нещо, което в контекста на романтичните комедии знаем до какво ще доведе. И след като присъстват на един куп сватби, преструвайки се на двойка, Аша и Рави разбират, че може би не са чак толкова различни.

Wedding Season е в Netflix от 4 август

Day Shift

Продължаваме с рязка смяна на тематиката. И от романтиката се впускаме в чистенето на басейни и големия екшън. Това може и да звучи като странна комбинация, но си има много добро обяснение.

Бъд Яблонски (Джейми Фокс) се труди усилено, чистейки басейните на богаташи, за да осигури прехраната на семейството си. Е, да де, ама това всъщност е работа само за прикритие, защото истинският му източник на доходи е убиването на вампири.

Точно така, Бъд е част от международна организация, която проследява и убива вампири, които умело заблуждават всички, че са като останалите. Но не са... В Day Shift участие още има Снуп Дог, Дейв Франко, Стив Хауи, Скот Адкинс и Карла Соуса.

Друг интересен факт и атестат за добър екшън е, че Чад Стахелски - режисьорът на филмите за Джон Уик, е сред продуцентите на филма. Един от сценаристите - Шей Хейтън, пък е замесен в писането на сценария на "Джон Уик 3", както и в следващите два филма за наемния убиец. Ще помага и на Емералд Фенел за писането на сценария на spin-off филма Ballerina с Ана де Армас в главната роля.

Day Shift е в Netflix от 12 август

The Girl in the Mirror

Завършваме месечната селекция със сериал, който ще се опита умело да преплете драмата и хоръра. Алма се оказва голяма късметлийка, защото е единствената оцеляла след катастрофа с автобус.

Тя обаче далеч не се чувства като такава, защото всичките ѝ съученици и приятели са мъртви. А самата Алма е с амнезия и не помни абсолютно нищо.

Оказва се обаче, че загубата на паметта и едното око не са най-големият проблем пред момичето. Защото тя вижда неща и хора, които никой друг не може. А това е опасно, защото трудно може да различи реалността от привиденията.

С помощта на родителите си, които тя не помни, ще се опита да разгадае не само странните видения, но и съмнителните обстоятелства, довели до трагичния инцидент, в който тя е пострадала, а съучениците ѝ - загинали.

The Girl in the Mirror е в Netflix от 19 август

През месец август може да обърнем вниамние и на I Just Killed My Dad (9 август), Locke & Key (10 август), Bank Robbers: The Last Great Heist (10 август), A Model Family (12 август), Never Have I Ever (12 август), Look Both Ways (17 август) и Me Time (26 август).