На пистата олимпийската състезателка Лоло Джоунс е символ на бляскав успех - три титли на NCAA и 11 отличия от All-American. Но личният й живот далеч не се развива толкова бляскаво, отчасти благодарение и на нейната много публична декларация за девственост.

Спортната звезда, родом от Айова, която чупи рекорди на пистата още когато завършва колеж, се превръща в една от най-добрите състезателки с препятствия в света.

През цялата си впечатляваща, продължила десетилетия, кариера, благочестивата 40-годишна християнка и призната спортистка е много открита относно решението си да изчака до брака, за да прави секс. Винаги е говорела и за отчаяното си търсене на любов, и за продължаващата любовна мъка, с която се сблъсква години наред. Именно това я оставя да се чуди дали нейната честност по темата не е унищожила шансовете й да намери своята половинка.

За първи път Лоло Джоунс разкрива, че е девствена, през 2012 г. - точно преди да замине за Лондон за второто си участие на летните олимпийски игри в Лондон. В интервюто тя казва, че иска да се запази като "подарък" за съпруга си, припомнят от Daily Mail.

Мистър Олимпия, Крис Бъмстед и как спечели милионите си и направи такова състояние

Как Мистър Олимпия спечели милионите си

Какво стои зад състоянието на Крис Бъмстед

Когато говори за изчакване до брака за първи път, Лоло казва, че решението й произтича от силната й вяра, както и от влиянието, което бурната връзка на родителите й оказва върху нея - те никога не са били женени, имали са пет деца заедно, но се разделят, когато тя е млада. Така тя прекара по-голямата част от детството си в бедност със самотната си майка.

По онова време девствеността повлиява негативно на живота и срещите на Лоло. Обикновено момчетата бягат веднага щом разберат. А публичното обявяване на тази подробност от личния й живот прави търсенето на партньор още по-трудна задача.

Оттогава Лоло непрекъснато говори за "изтощителния" си лов за съпруг, който според нея е бил силно ограничен от нейната откритост, че е девствена. Разбира се, имало ги е и закачките и подхвърлянията, с които постоянно се е сблъсквала заради решението си да се въздържа от секс до брака.

И въпреки че вече е започнала да се "отказва от надеждата" да намери своята половинка, след като са ѝ разбивали сърцето "толкова много пъти", Лоло все още е решена да създаде семейство. И го прави с намерението за инвитро оплождане, като замразява яйцеклетките си през 2022 г.

Брайън Шоу, тренировки, храна и какво яде най-силният мъж на планетата

Какво яде най-силният мъж на планетата

За него 8000 калории на ден са малко

В интервю за Good Morning America Лоло говори за вероятното си бъдещо майчинство, като не крие, че се тревожи и го намира за "по-ужасяващо" от някои от нараняванията, с които се е сблъсквала като спортист.

"Продължаваш да се надяваш, че ще срещнеш някого, а след това всяка изминала година си казваш: "О, не се срещам със съпруга си", като започваш да се тревожиш все повече", разказва тя.

"А най-откаченото във всичко е, че съм се разбивала с бобслей със 145 км/ч... Имала съм наранявания на подколянното сухожилие, операция на гръбначния стълб и нищо не е било по-ужасяващо от това дори да започна да проучвам процеса на замразяване на яйцеклетки."

Напоследък обаче Лоло се изправя пред още по-големи терзания. Преди седмица олимпийската състезателка разкри чрез Instagram, че през последната година се е сблъскала с "трима различни преследвачи мъже".

Въпросните мъже са прекрачили границата, и са застрашили нейната и тази на приятелите й безопасност. И в крайна сметка са променили живота й. С язвителен пост в социалната мрежа Лоло обяви и че е "свършила" с търсенето на мъжа на живота си.

Анджела Лий, ММА шампион и как успява да съчетае майчинството с този мъжки спорт

Нежната страна на MMA

Анджела Лий - ММА шампион, страхотна майка и още нещо

"Един човек нахлу в олимпийския тренировъчен център и остана през нощта с надеждата да ме намери. Друг продължи да тормози приятелите ми в опит да се свърже с мен. Накрая трети се опита да влезе в къщата ми и каза на полицията, че ме познава от Instagram и аз съм го поканила да дойде да живее с мен. Приключих. Ако има някакво объркване тук, искам да съм ясна. Не се интересувам. Това не е пътят."