На 19-годишна възраст канадско-американската атлетка Анджела Сеунг Джу Лий става най-младият човек, който някога е печелил световно първенство по ММА. И въпреки че временно прекъсва кариерата си, тя се завръща към състезанията, за да докаже, че майките са най-силните хора на Земята във всяко едно отношение.

Кристина Озтюрк, многодетно семейство и жената, която на 25 години вече има 22 деца

Рускинята, която на 25 години вече има 22 деца

Има ли желание, има и начини

Лий, която е родена във Ванкувър, е канадка от китайско-сингапурски и корейски произход. Когато е на седем години, със семейството си се премества в Хавай. Започва да тренира в ранна възраст, като се състезава от шестгодишна. След като става най-младият човек, печелил световна титла по смесени бойни изкуства, тя решава да си вземе почивка от състезанията. А причината е съвсем основателна - желанието ѝ да създаде семейство.

Лий и съпругът ѝ Бруно Пучи, също ММА борец, посрещат първото си дете - дъщеря на име Ава Мари Пучи, на 16 април 2021 г. А според Лий, появата на малката е най-хубавото нещо, което ѝ се е случвало, защото не крие, че иска да бъде майка, откакто се помни.

В едно от своите интервюта, ММА състезателката е напълно откровена, като признава, че "наистина се е опитвала да спортува по време на бременността си, но не толкова често или енергично, като нейния типичен тренировъчен график".

И въпреки откъсването ѝ от спорта, Лий се завръща и е в страхотна форма. Макар някои хора да имат съмнения относно способността й да бъде "толкова добра, колкото някога", тя им доказва, че грешат. "За тези, които се съмняваха... Никога не подценявайте силата на една майка", казва Лий пред Bright Side.

Сега, на 26-годишна възраст, Лий отново е в действие. Дори е в най-добрата си физическа форма, откакто печели първата си титла преди няколко години. На 26 март 2022 г., на главното събитие на ONE X, тя побеждава Стамп Фейртекс. И въпреки че мнозина си мислят, че Лий ще влезе в битката плахо и неуверено, тя се нуждае от по-малко от два рунда, за да победи опонента си.

"От момента, в който родих, вече планирах завръщането си", споделя Лий. Говорейки за това как грижите за бебе са променили баланса между живота и работата на ММА шампионката, тя пояснява, че просто сега тренира сутрин. След това си почива от тренировките и се грижи за дъщеря си цял ден. "Наистина се наслаждавам на времето с нея и на това бъда майка на пълен работен ден, защото обичам да я виждам как расте."

А що се отнася до бъдещите ѝ планове, те включват още много победи без съмнение - в личен и професионален план.