Познаваме Лили Гелева най-вече от театралните постановки на Младежки театър "Николай Бинев" и Театрална работилница "Сфумато". Освен актьорска, Лили Гелева обаче гради и музикална кариера. В дует с Мартин Костадинов създава и изпява песните "Овъртолихме се" и "Край на света".

Сега Лили Гелева представя и последната си авторска песен "Писмо в бутилка".  Клипът към нея е социална кампания, а каузата е против замърсяването, пластмасата и каква трябва да бъде нашата лична отговорност към околната среда.

Режисьор на видеото е Димитрис Георгиев, продуцент е Лили Гелева, а в него участие взимат редица известни актьори и изпълнители от родната сцена, сред които Владимир Пенев, Ана Пападопулу, Стефания Колева, Владимир Карамазов, Камелия Тодорова, Захари Бахаров и много други.

"Участвах в един много смислен проект. Става дума за тази песен и клипа към него. Лили Гелева е млада, много добра актриса, която взе кариерата си в ръцете и сега се бори. Бори се да постигне целите и мечтите си, без да чака някой да я покани. Много харесвам това. Спечелила е някой лев за този проект и ето, с много усилие от нейна страна, е осъществен. Казва, че е сбъднала своя мечта с него. Радвам се, че бях малка част от това сбъдване. Песента е много хубава, текстът - също!!!", написа Владимир Карамазов към видеото, което сподели в своята Facebook страница.