"Гладиатор II" със сигурност е един от най-очакваните филми до края на тази година, защото първият филм се оказа много успешен и се сдоби с голям брой фенове.

"Гладиатор II" с грандиозна кралска премиера в Лондон

"Гладиатор II" с грандиозна кралска премиера в Лондон

Мащабно събитие за новия филм на Ридли Скот

Сега, 24 години по-късно, Ридли Скот отново ще ни потопи в изпълнения с насилие свят на Римската империя. Този път Ръсел Кроу няма да е в картината, или поне така се твърди към момента.

Но неговият персонаж Максимус ще има важна роля във втория филм, защото се оказва, че той има син, около когото ще се върти всичко. Луций (Пол Мескал) бива поробен от войниците на генерал Марк Акаций (Педро Паскал) и пътят към евентуалната свобода за него преминава през гладиаторските битки.

До премиерата на "Гладиатор II" остават още няколко седмици, но вече има журналисти, които са имали възможността да го гледат. Техните пълни ревюта все още не са публикувани, но някои от тях са решили да споделят първите си впечатления в X, пише The Hollywood Reporter.

Саймън Томпсън например пише, че филмът има епични екшън сцени, които са в духа на оригинала. Според Скот Мензъл, "Гладиатор II" е най-добрият филм от "Марсианецът" насам. "Голям, кървав и лош екшън спектакъл, който се основава на наследството на оригинала", допълва още той.

Според него Пол Мескал блести в главната роля, а Дензъл Уошингтън също се е справил отлично. Ерик Андерсон също споделя добрите впечатления от филма.

В X той пише, че "Гладиатор II" е най-добрият филм, режисиран от Ридли Скот, от години. Според него Пол Мескал е истинска екшън звезда, докато Дензъл Уошингтън "изяжда всяка реплика и костюм, без изобщо да преиграва".

Джърмейн Лусиър обаче не смята, че продължението успява да настигне оригинала. Въпреки това е на мнение, че "Гладиатор II" е добро попадение със солидна история и отлично представяне на актьорите.

"Гладиатор II" - много битки и една голяма връзка с първия филм

"Гладиатор II" - много битки и една голяма връзка с първия филм

Ето какво ни разкрива новият трейлър на филма

Като цяло по-голямата част от първите реакции на критиците са положителни и определено ни запалват още повече интереса към филма. "Гладиатор II" е по кината от 22 ноември.