Коледа наближава и нямаме търпение да дойдат повечето почивни дни, в които не само да отморим, но и да се отдадем на приятни четива. Тук събираме три, които ще ни настроят на коледна вълна.

Снимка 557702

Източник: Колаж / Лист

"Коледата на Мог"

Джудит Кер е създател на един от любимите литературни образи на децата - котката Мог. Сега тя се оказва в истинско коледно приключение, когато нищо в дома на семейство Томас не изглежда наред. През вратата влиза ходещо дърво, от небето валят бели мишки, Мог се озовава на покрива и дори пропуска вечерята! Но всичко ще свърши добре, защото на Коледа стават чудеса.

Изд. Лист, 18 лв.

Снимка 557701

Източник: Колаж / AMG Publishing

"Марая Кери: Смисълът"

Как се е озовала тук автобиографията на Марая Кери ли? Благодарение на глобалния коледен хит "All I Want for Christmas", който я превърна певицата в Кралицата на Коледа. Кери разказва историята на живота си без да скрие нищо и с ясното съзнание, че написаното няма да се хареса на много хора. От детството в дом, изпълнен с крясъци и насилие през първите й крачки в музиката но апогея на славата си, Мими е емоционална и откровена - точно каквато сме свикнали да бъде.

Изд. AMG Publishing, 24.95 лв.

Снимка 557703

Източник: Колаж / Сиела

"Празнични рецепти"

Йоланта Делибозова-Йоли може да е музикант по образование, но също така е от най-популярните български кулинарни блогове и водещ на собствено предаване по 24 Kitchen. В тази книга тя събира рецепти, от които да се вдъхновим за Бъдни вечер и Коледа, но също така ястия, подходящи за други празнични поводи. Тук има класически рецепти, но и доста алтернативни и необичайни предложения, които правят книгата подходяща и за подарък за любителите-кулинари.

Изд. Сиела, 30 лв.