В момента Fortnite е една от най-популярните видеоигри в света, с повече от 400 милиона играчи, които се изправят един срещу друг в битка, докато остане последният оцелял.

Нинет Лонгсуърт - тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Тя е на 55, вече е баба, но всеки се обръща след нея във фитнеса

Секси бабче на хоризонта

Макар и повечето играчи да са младежи, една шотландка на 75 години се превърна в истинска сензация във видеоигрите.

Кат Боуи, известна още като Grumpygran1948, е пристрастена към Fortnite, откакто знае за играта от внука си. През 2017 г., когато той е на 17 години, тя го забелязва да играе. Тогава Fortnite тъкмо е пусната през същата седмица.

"Случайно влязох в стаята му и бях доста заинтригувана от това, което видях на екрана. Това реално беше началото", разказва 75-годишната баба в предаването Good Morning Scotland на BBC Radio.

Тя започва като играе самостоятелно в продължение на три години, а след това вече се присъединява към "отряди" в стриймвани игри. Сега тя прекарва до шест часа на ден в игри онлайн. Колкото и да е запалена обаче, Кат Боуи не одобрява едно нещо - "токсичния" език, използван от по-младите геймъри. Затова самата тя решава да създаде отбори от по-възрастни играчи.

"Ние не използваме думата "убивам", използваме думата "елиминирам"", споделя шотландката.

Тя се превръща в същинска сензация във видеоигрите с хиляди фенове по цял свят, след като уменията и забавните ѝ коментари са забелязани от американския YouTube-ър и геймър SypherPK.

"Той очевидно ме беше наблюдавал и си помисли, че може да е забавно, ако ме вземе да играя с него, създавайки възможност за възрастните хора. Така че той просто ме попита дали искам да направя дуел с него... Играхме три игри и беше абсолютно фантастично", допълва Кат Боуи.

По думите ѝ именно благодарение на това, че всеки, който играе Fortnite, знае SypherPK, тя е натрупала популярност и хиляди гледания. Когато е решила да стриймва обаче внукът ѝ първоначално не е толкова въодушевен.

"Той каза: "Не можеш да направиш това - никой няма да те гледа, никой няма да те следва". Така че, естествено, сега той просто не знае какво да каже", споделя още шотландката.

Въпреки славата, която вече има, тя е категорична, че няма да позволи това да попречи или навреди на личния ѝ живот.

Кери Бърнет - тя е баба на 53, но е и една от най-добрите танцьорки на пилон

Тя е на 53, баба е и e една от най-добрите танцьорки на пилон

Забележителната история на Кери Бърнет

"Не бих казала, че съм известна. Известна съм, но не трябва да се поставям на пиедестал. Никога не позволявам на това да се намесва в личния ми живот. Просто вместо както всички останали, които приключват деня си с гледане на телевизия или нещо подобно, аз играя Fortnite", казва Кат Боуи.