Да си още в НАТФИЗ и да получиш роля в телевизионен сериал е повече от мечта за всеки студент, бил той и вече в последната година на обучението си. А за Калоян Катинчаров "Много мой човек" е вторият път, когато подобно нещо се случва. Вече сме го гледали в "Братя", където е в ролята на следовател Георги Русев от ГДБОП.

Всъщност на кастинга е спечелил друга роля - тази на адвокат, замесен в тъмните схеми на криминалния свят. Оказва се, че причината да не я изиграе, е "Много мой човек".

"Спечелих и двата кастинга, но въпреки огромното ми желание, чисто организационно нямаше как да участвам в снимките на двата сериала едновременно."

Колкото и различни да са като сериали "Братя" и "Много мой човек", Калоян признава, че между героите му все пак има известна прилика.

"И двамата имат скромно начало и се борят, за да се докажат - всеки в своята област. Георги е от краен квартал, а Петър идва от провинцията. И двамата имат мечти и цели, но правят много различни избори за своето бъдеще и това определя посоката на живота им, а също и техните премеждия."

Между Калоян и Петър от "Много мой човек" обаче приликите се изчерпват с това, че и двамата обичат вниманието да бъде насочено към тях. Според Калоян, Петър от сериала е и доста "по-безотговорен, и самонадеян". "Все намира как да се навре между шамарите", допълва актьорът.

В живота Калоян Катинчаров е самокритичен и разумен. Заради второто таи в себе си известна доза недоверчивост, което обаче не му пречи да гледа оптимистично на живота.

И ако неговият първи преподавател по актьорско майсторство Аделина Томова го е научила да бъде самокритичен, то амбицията е заложена у Калоян от ранна детска възраст. Нещо, за което вина има спортът.

През годините той е тренирал футбол, баскетбол, волейбол и дори кикбокс, но най-значително време от живота си е отдал на фехтовката. "Тренирах шест години и дори ходих по състезания из цялата страна и чужбина."

Предвид ангажиментите си в момента Калоян поддържа форма с фитнес, защото така тренира в удобно за него време. Но отскоро е решил да разшири още набора от спортове, като се е записал на самбо.

С толкова много спортове и време за тренировки, е ясно, че да стане актьор, не е била детската мечта на Калоян. "Бях на 16 години, когато започнах да се занимавам с актьорство в школа. Да пожелая да съм актьор, е нещо, което дойде на по-късен етап."

Комедийни или драматични роли предпочитате да играете?

Доста често намирам комичното в "драматичното". Дори се забавлявам повече на някои неща, които не са предвидени да са комедийни. Бих казал обаче, че "драматичните" роли ме увличат малко повече.

С кой актьор мечтаете да се снимате?

Мечтая да се усъвършенствам и развивам така, че да мога да работя и да си партнирам достойно с великаните в нашата професия. Кристоф Валц, Леонардо Ди Kаприо, Ал Пачино и Даниъл Дей-Луис са някои от хората, на които се възхищавам.

Как се сработихте с другите двама майстори Башар Рахал и Юлиян Малинов?

Да работя с тях е късмет. И двамата са актьори с много повече опит от мен. Често в името на общата цел имах нужда и от подкрепата им. Това е първият ми по-голям проект и съм благодарен за всяка минута, в която си партнирах с тях и с останалите актьори - Петя Силянова, Иван Петрушинов, Ели Колева, Деси Моралес, Михаела Павлова и Сотир Мелев.

А имате ли комична случка с майстор?

Винаги баща ми е бил майсторът вкъщи. Преди няколко години решихме, че ще пребоядисваме заедно и след три-четири дни усърдна работа, майка ми отвори едно домашно боровинково вино, което гръмна и изплиска по цялата кухня.

Какво обичате да правите в свободното си време?

Предпочитам да пътувам. Доставя ми удоволствие да шофирам. За мен добре прекарано време е да се измъкна дори за ден или два някъде. Да гледам добро кино е другото нещо, за което ползвам свободното си време.

Къде можем да ви гледаме в бъдеще?

Това е моята последна, четвърта година, като студент в НАТФИЗ и може да ме гледате всеки месец в дипломните ни спектакли "Екстази" от Ървин Уелш и "На Дъното" от Максим Горки. И, разбира се, всеки четвъртък от 20 ч. в "Много мой човек" по NOVA.