Бяхме почти сигурни, че Warner Bros. няма да пропуснат възможността да инвестират в продължение на "Жокера" (2019 г.).

"Жокера", Joker: Folie á Deux, Тод Филипс, Хоакин Финикс и първи поглед към филма

Първи поглед към Хокин Финикс в продължението на "Жокера"

Снимките на Joker: Folie á Deux са стартирали

Просто защото филмът се оказа не само голям хит сред критиците, но и много доходоносен в бокс офиса. Със само 60 милиона долара бюджет режисьорът Тод Филипс с помощта на феноменалната игра на Хоакин Финикс направи така, че "Жокера" да спечели над 1 милиард долара от бокс офиса.

Подобна печалба не се среща често и ето че продължение бе одобрено - ще го видим още към края на тази година. Joker: Folie à Deux този път ще разчита не само на една звезда, а на цели две, като компания на Финикс ще прави Лейди Гага в ролята на Харли Куин - голямата любов на престъпния принц на Готъм.

Този път обаче ще има силно застъпени елементи от мюзикъл, което хем оправдава до голяма степен избора на Гага за ролята, хем прави залогът на филма по-рисков. От Variety разбираме, че Warner Bros. са решили да действат с по-голям размах и са увеличи бюджета повече от три пъти.

Твърденията са, че за Joker: Folie à Deux са похарчени около 200 милиона долара, което е сериозен прогрес в сравнение с онези 60 милиона за първия филм. Хоакин Финикс се е съгласил да влезе отново в ролята на Артър Флек срещу хонорар от 20 милиона долара.

Как изглежда Лейди Гага като Харли Куин в Joker: Folie à Deux

Когато Лейди Гага е Харли Куин

Вторият филм за "Жокера" се очертава да бъде интересен

Докато за своята роля Лейди Гага е получила 12 милиона долара. Остава да разберем дали този път инвестицията ще се отплати.