След около три години на слухове и спекулации най-после съвсем официално бе потвърдено, че ще има продължение на "Жокера" с Хоакин Финикс в главната роля.

"Жокера", продължението на филма и заглавието му, разкрито от Тод Филипс

Какво ще е продължението на "Жокера"

Повече подробности от режисьора

Тод Филипс отново ще режисира, като именно той е и сред основните виновници за написването на сценария, който всъщност вече е готов. И сега на феновете на филма им остана да гадаят какво ги очаква.

Е, вече има известно раздвижване, защото се появиха слухове, че Лейди Гага преговаря за роля в "Жокера 2". Според The Hollywood Reporter изпълнителката е в начални преговори, като официално няма информация за ролята. Но пък източници твърдят, че тя ще изиграе Харли Куин, която знаем, че в комиксите е голямата любов на Жокера.

Може и да звучи малко странно, но Хоакин Финикс все още не се е разбрал с Warner Bros. за параметрите по договора си. Освен това, вторият филм има и заглавие - Joker: Folie à deux, което прави препратка към медицински термин използван за споделена психоза.

И третото ново нещо, което източниците са научили, е, че продължението на "Жокера" ще бъде мюзикъл. Нещо, което определено би оправдало участието на Лейди Гага. Това не е първият път, в който изпълнителката и Тод Филипс работят заедно, като режисьорът бе в ролята на продуцент на "Роди се звезда".

Лейди Гага и защо е наела психиатрична медицинска сестра по време на снимките на "Домът на Gucci"

Защо Лейди Гага си нае медицинска сестра

Признанията за ролята й в "Домът на Gucci"

Филмът донесе на Гага номинация за Оскар за най-добра женска роля през 2019 г. През същата година на същата церемония тя получи и Оскар за най-добра оригинална песен за "Shallow".