Както обикновено, краят на работната седмица се бележи от новите песни, излезли през последните дни. Този път всички са имена от световната и българската рок сцена, които уважаваме, заради страхотната музика, която правят.

Започваме с британските прогресив рок легенди Jethro Tull, които представиха видеоклип към сингъла "Sad City Sisters". Видеото е режисирано от иранския автор на филми - Сам Чегини. Jethro Tull се завръщат с първи нов албум от 18 години насам на 28 януари. Албумът се казва The Zealot Gene и нямаме търпение за него.

Отваряйки съкровищницата и преработвайки серия от исторически британски изпълнения, пет пъти печелилата награди Грами пънк рок банда Green Day с гордост представя албума на живо The BBC Sessions, който излиза днес, 10 декември. От 16-те парчета в него, няма да крием, че най-любимо ни е "Waiting".

Продължаваме с Neil Young & Crazy Horse, които също днес издават своя албум Barn. Това е 41-ви студиен албум на канадско-американския певец и автор на песни Нийл Йънг и неговият 14-ти с Crazy Horse.

Преди няколко дни 75-годишната музикална легенда Нийл Йънг обяви Summer Songs - колекция от демо версии на песни, които не помни някога да е записвал. Той обясни, че песните са от 1987 г., но все още не са ясни точните им дати.

Пренасяме се в България, за да чуем CoVarna Banda. Това е името на най-новия български музикален проект, в който участват певецът Тома Здравков, китаристът Темелко Темелков(Tomy), мистериозният GiggaShadow и баситът Константин Добрев. Момчетата от CoVarna Bandа обещават само висококачествен метъл, което категорично се потвърждава от първия им сингъл "Escape from reality". 

Завършваме с българското участие на Евровизия 2022 г., а именно супергрупата Intelligent Music Project. Начело на бандата е настоящият вокалист на легендарната група на Ричи Блекмор Rainbow - Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия догодина ще се качат и останалите музиканти от групата - Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще представят България с песента "Intention". Нека да чуем и нея.