Минаха повече от десет години, откакто видяхме "Игрите на глада" - първата част от екранизациите по антиутопичните книги на Сюзън Колинс. Само два месеца ни делят от премиерата на предисторията, в която ще научим съдбата на Кориолан Сноу.

Първи трейлър на дългоочаквания "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии"

Първи трейлър на дългоочаквания "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии"

Какво да очакваме от продължението

В "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" Кориолан (Том Блайт) е едва 18-годишен наследник на някога влиятелна фамилия, който търси да затвърди мястото си в Капитол - столицата на тоталитарната държава Панем.

Кориолан бива натоварен със задачата да бъде ментор на младата Луси Грей Беърд (Рейчъл Зеглър) - трибут от най-бедния Окръг 12 на империята. Тя ще се изправи срещу други младежи в жестоките и смъртоносни 10-и Игри на глада.

Снимка 634760

Източник: Форум Филм България

Кориолан ще се поддаде на чувствата си, което пък ще се окаже съдбоносно не само за неговите позиции в Капитол, но и за това, което ще се случи с Луси. Защото няма как да се противопоставиш на жестоката Волумния (Виола Дейвис) - разпоредителката на игрите, нито срещу самият им създател Каска Хайботъм (Питър Динклидж).

Новият трейлър ни показва още, че създателите на филма начело с режисьора Франсис Лорънс не са пестили от ефекти - последните изглеждат доста по-модерни от тези, които видяхме в първите четири части на "Игрите на глада".

Премиерата на "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" е на 17 ноември.