Само малко повече от месец остава до церемонията по връчването на Оскарите за 2024 г. и треската около събитието вече обзема дори и българския ефир. Но това се случва тъкмо навреме, за да си припомним някои от награждаваните от Академията филми.

„Месец на Оскарите“ по bTV Cinema - кои филми, освен "Батман", ще видим за първи път в родния ефир

Кога ще гледаме "Батман" и "Дюн" по телевизията

Ето кога започва "Месец на Оскарите" по bTV Cinema

В рамките на пет седмици през февруари и март ще можем да гледаме подбраните в "Треска за Оскари" заглавия по KINO NOVA.

Всеки ден от 5 февруари до 10 март от 21 ч. ще бъдат излъчени 34 отличени филма, като пет от тях са премиерни за българския ефир.

Непоказваният досега по телевизията у нас "Джоджо Заека", награден за най-добър адаптиран сценарий, ще даде началото на "Треска за Оскари" в понеделник, 5 февруари.

В останалите дни от първата седмица на кампанията ще можем да гледаме също и приключенско фентъзи "Мумията" с Брендън Фрейзър и Рейчъл Вайс, "Смело сърце" с Мел Гибсън, емблематичният "Титаник" и класиката "Кръстникът" на Франсис Форд Копола. Пред уикенда (10-11 февруари) пък ще бъдат излъчени трилърът "Поверително от Ел Ей" в събота и филмът за Джеймс Бонд "Смъртта може да почака" съответно в неделя.

Оскари 2024 - ето кои са номинираните

Eто и кои са номинираните за Оскари 2024

Церемонията по раздаването на наградите е през март

Сред останалите заглавия, които ще можем да видим по KINO NOVA през следващите пет седмици, са военната драма "Пърл Харбър", "Криминале" на брилянтния Куентин Тарантино и романтичният "Хубава жена" с Джулия Робъртс и Ричард Гиър.

От по-новите филми си заслужава да обърнем внимание на "Домът на Gucci" и "Пълно ускорение".

Оскари 2024 - кои са най-големите изненади (хубавите и лошите) при номинациите

Най-големите изненади при номинациите за Оскар

Кой е пренебрегнат и кой доволен

Черешката на тортата от цялата "Треска за Оскари" обаче остава за финал, както подобава. А тя ще бъде именно церемонията по връчването на 96-ите награди Оскар. Ще можем да я гледаме на живо по KINO NOVA в нощта на 10 срещу 11 март.