Дели ни малко повече от месец до церемонията по връчването на наградите Оскар и чуденките кой ли ще се прибере у дома с най-престижната статуетка в света на киното са големи.

Оскари 2024 - ето кои са номинираните

Eто и кои са номинираните за Оскари 2024

Церемонията по раздаването на наградите е през март

Докато стоим и размишляваме кой е по-достоен за победа тази година, ще можем да си припомним някои филми, които не само са били номинирани за Оскар или са го печелили.

От 5 февруари до 10 март bTV Cinema ще излъчва всяка вечер 21 ч. по един филм, който е заслужил вниманието на цял свят. Става дума близо 40 отличени или номинирани за Оскар филми, като пет от тях до момента не са излъчвани в родния телевизионен ефир.

Снимка 651690

Източник: bTV

"Месец на Оскарите" стартира с премиерния за българския телевизионен ефир "Батман" (2022 г.). Режисираният от Мат Рийвс филм си заслужи три номинации за Оскар, но не успя да спечели статуетка. Въпреки това обедини много критици, че именно това е най-добрият супергеройски филм от години.

Оскари 2024 - кои са най-големите изненади (хубавите и лошите) при номинациите

Най-големите изненади при номинациите за Оскар

Кой е пренебрегнат и кой доволен

Носителят на цели шест Оскара "Дюн" на режисьора Дени Вилньов с Тимъти Шаламе и Зендая в две от главните роли също ще направи премиерата си в родния ефир.

Снимка 651691

Източник: bTV

За първи път по телевизията ще гледаме и "Тенет" на Кристофър Нолан, "Методът Уилямс" с Уил Смит, както и "Юда и Черният месия". Сред останалите филми, които ще видим през тези пет седмици, са "Бодигард", "Рей", "Чудо", "Изкуплението Шоушенк", "Странният случай с Бенджамин Бътън", "Непростимо", "Последният самурай", "Жокера", "1917" и "Ад под небето".

Сериалът "Епизоди" с Мат Лебланк тръгва по bTV Comedy

Когато Мат Лебланк влиза в ролята на Мат Лебланк

"Епизоди" с премиера за българския ефир

А през последната седмица - от 4 до 10 март, ще можем да видим само филми, които са печелили Оскар, а общият им брой е около 30.