През 2019 г. Кане Танака официално бе обявена за най-възрастния човек в света. За съжаление обаче японката си отиде едва няколко години преди да стане и най-дълголетния.

Кане Танака, смъртта на най-възрастния човек в света и каква е историята на 119-годишната японка

Почина най-възрастният човек в света

На колко години си отиде Кане Танака

На 19 април 2022 г. Кане Танака почина на 119-годишна възраст. Всъщност, най-дълго живелият човек на планетата е Жан Луи Калман. Французойката умира на 122 години през 1997 г. 

Според Книгата с рекордите на Гинес, в момента най-възрастният мъж на планетата е 112-годишният венецуелец Хуан Винсенте Перес. Роден на 27 май 1909 г. в Ел Кобре, щата Тачира, днес Хуан живее в планинското село Лос Пахуилес в същия щат. 

През 1914 г. семейството му се мести в Лос Пахуилес, село в Сан Хосе де Боливар. На петгодишна възраст той започва да работи с баща си и братята си в селското стопанство. Заедно с брат си Мигел създава и трапиче (дървена мелница), за да помогне за производството на кафето и захарната тръстика. По-късно успява да закупи по-голяма машина, за да увеличи производителността на фермата.

На 10 години се записва да учи в местното училище, но само за пет месеца, тъй като учителят му се разболява. За щастие Хуан научава основите на четенето и писането, благодарение на учебник, даден му от учителя.

Той става шериф в Карикуена през 1948 г. и отговаря за разрешаването на ползване на земя и семейни спорове в продължение на десет години, като продължава да работи и в селското стопанство.

Освен земеделието, една от най-важните страсти на Хуан е да изгради силна връзка с Бог и неговото семейство. Той е благодарен за живота си си, за храната, която яде, и за хората, които го заобикалят.

Вдовец е от 25 години след 60-годишен брак. Има 11 деца, 41 внуци, 18 правнуци и 112 пра-правнуци.

Хуан Висенте притежава изключително здраве и памет. Спомня си детството, брака си, името на своите братя и сестри, деца и внуци. Той обича да бъде заобиколен от семейството и приятелите си и да се наслаждава на един чудесен разговор с тях. 

Емилио Флорес Маркес, рекордите на Гинес и на колко години е новият най-възрастен мъж на света

На колко години е най-възрастният мъж на света

И каква е тайната му за дълголетие

Тайната на дългия живот, според Хуан Винсенте Перес, е човек да работи много, да почива качествено, да пие по чаша ракия всеки ден и да обича Бог. След броени дни той ще отпразнува 113-ия си рожден ден в компанията на семейството и приятелите си, пишат от Guiness World Records.