Докато ние често обичаме да си даваме съвети за дълголетие, за някои хора то е просто съдба. Преди дни от Гинес потвърдиха кой е новият носител на рекорда за най-възрастен мъж на света - Емилио Флорес Маркес от Пуерто Рико.

Ник Анаполски и рекордът на Гинес за най-много бърпита за един час

879 бърпита за час - новият Гинес рекорд

Лудо преживяване

Той е роден на 8 август 1908 г. и на 30 юни, когато е на 112 години и 326 дни, официално успява да надскочи досегашния рекорд.

Маркес е второ дете и първи син на родителите си, които имат общо 11 деца. Още от малък започва да работи в плантациите за захарна тръстика, които майка му и баща му обработват - полива растенията и събира реколтата.

Остава вдовец през 2010 г. след 75 години брак. От съпругата си Андреа има четири деца, две от които са още живи и се грижат за него. Има и пет внука и пет правнука, предава Irish Times.

Що се отнася за тайната на дълголетието, Маркес смята, че е животът, пълен с любов. "Баща ми ме отгледа с любов, обичаше всички. Той винаги ни казваше да бъдем добри един с друг, да споделяме всичко", казва той.

Кане Танака и новият рекорд на Гинес за най-възрастен човек

Най-възрастният човек на света с нов рекорд в Гинес

117 години са адски много

Маркес, роден на осмия ден от осмия месец на осмата година от века, е с около шест години по-млад от най-възрастната все още жива жена, записала също името си е рекордите на Гинес. Кане Танака е родена на 2 януари 1903 г.