Едно от най-чаканите музикални събития всяка година са наградите Грами. Вечерта на 5 февруари те се проведоха за пореден път в Лос Анджелис и, разбира се, има с какво да бъдат запомнени. Ето и кои са акцентите от връчването на наградите Грами 2023.

Грами 2023, Бионсе, Адел, Кендрик Ламар и кои са наградените в най-важните категории

И най-много Грами отиват при...

Отличените изпълнители и групи, които спечелиха награди през 2023 г.

Бионсе счупи рекорда за най-много спечелени награди за всички времена. Със своите 32 награди тя вече изпреварва досегашния рекордьор - диригентът Джордж Шолти. Този път отнесе цели четири - за най-добър денс/електронен албум, както и за песните си "Break My Soul", "Plastic off the Sofa" и "Cuff It".

Ким Петрас стана първата транссексуална жена, спечелила в своята категория. За съвместната ѝ работа със Сам Смит за песента "Unholy" тя прие наградата за най-добро изпълнение на поп група/дуо. По време на речта си изпълнителката се разплака и благодари на всички трансджендър артисти.

Снимка 605386

Източник: GettyImages

Виола Дейвис вече може да се похвали с това, че е част от клуба на EGOT знаменитостите - това са онези, спечели и четирите значими награди Еми, Грами, Оскар и Тони. Грами тази година тя получи за най-добра аудиокнига, запис и разказ за мемоарите си Finding Me.

Грами 2023, Бионсе, Адел, Кендрик Ламар и кои са номинираните в най-важните категории

И най-много номинации Грами отиват при...

Кои са отличените изпълнители и групи, които ще се борят за наградите през 2023 г.

Адел също има с какво да запомни тазгодишните Грами. За песента си "Easy on Me" тя спечели наградата за най-добро соло поп изпълнение, пише People. И това е нещо, което се случва за четвърти път в кариерата на изпълнителката.