Насилието спрямо деца е болезнена тема, за която не всеки има смелост да говори, особено ако самият той е бил жертва. Много известни личности направиха своите признания след години премълчаване и борба с последствията.

Шарън Стоун, книгата й The Beauty of Living Twice и признанието, че е изнасилвана от дядо си

Шарън Стоун: Бях изнасилена от дядо си

Кошмари от детството

За първи път публично за тежкото преживяване от детството си и последиците от него говори и певицата Глория Естефан.

Това се случи по време на шоуто Red Table Talk: The Estefans, излъчено във Facebook. В епизода "Предадени от възрастни, на които имаме доверие", тя сподели, че била изнасилена от свещеник, когато е била на 9 години.

В присъствието на дъщеря си Емили Естефан и племенницата Лили Естефан, певицата каза, че "93 на сто от насилените деца познават и имат доверие на насилниците си и аз знам това, защото съм една от тях."

В нейния случай това е бил далечен роднина, а малката Глория е трябвало да бъде записана да учи в неговото музикално училище, пише Page Six. Насилникът, чиято самоличност изпълнителката не разкри, се е ползвал с доверието на майка ѝ, която е смятала за огромен късмет факта, че той обръща такова внимание на дъщеря ѝ. Докато не се случило най-страшното, а насилникът я заплашил да не издава на майка си.

Дъфи, признанието за изнасилването и как се чувства след него

Дъфи: Признанието за изнасилването ме освободи

Съвет от първо лице

Естефан разкри, че заради стреса от преживяното изнасилване косата ѝ започнала да пада. Един ден не издържала и в три през нощта отишла при майка си, събудила я и ѝ разказала всичко. Майка ѝ съобщила в полицията. Оттам обаче я посъветвали да не повдига обвинения, защото страданието, което щяла да причини на детето си при свидетелските показания, щяло да е още по-вредно.

"Това е единственото нещо, от което се чувствам зле, като знам, че сигурно е имало и други жертви", казва тя.